Uniunea Europeană și Republica Moldova nu recunosc alegerile regionale din Crimeea

Publicat:

Uniunea Europeană nu va recunoaște rezultatele alegerilor regionale din Crimeea întrucât regiunea aparține Ucrainei și nu Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, potrivit Reuters, scrie mediafax.

”Nicio persoană aleaasă în Peninsula Crimeea care pretinde că ”reprezintă” populația din Crimema și Sevastopol nu va fi recunoscută ca fiind reprezentantă a acestor teritorii, care aparțin Ucrainei”, a declarta purtătoarea de cuvânt.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a a aprobat legea care împiedică un Brexit fără acord pe 31 octombrie

UE a impus sancțiuni împotriva Rusiei și a populației din Crimeea după anexarea de către Moscova în 2014.

De asemenea, Republica Moldova nu recunoaște alegerile din Crimeea și Sevastopol. Cel puțin asta se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, scrie site-ul Unimedia.

”Republica Moldova nu recunoaşte aşa numitele alegeri organizate în Crimeea şi Sevastopol ambele anexate de către Rusia.Țara noastră susține suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, se mai arată în comunicat.

Duminică în Federația Rusă au avut loc alegeri locale, inclusiv în regiunile Crimeea și Sevastopol, teritoriu al Ucrainei, anexat de Rusia în 2014.

Citește și : AIEA a găsit urme de uraniu într-un depozit secret al Teheranului

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie Un bărbat de 54 de ani din R.Moldova...

Un copil de 2 ani a murit în Italia

Un copil de 2 ani a murit în Italia Un micuț de doar 2 ani din R.Moldova a decedat pe patul de spital în capitala...

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia Un moldovean de 46 de ani a fost grav rănit într-un sat din regiunea rusă...

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, vine într-o vizită la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.