Uniunea Europeană va spijini ONU în criza siriană

Publicat:

Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat joi îngrijorarea faţă de ultimele evoluţii din criza siriană şi au transmis dorinţa UE de a se implica într-o nouă rundă de tratative de pace sub egida ONU, transmite AFP.

”Vom discuta despre sprijinul umanitar, dar vom analiza şi cum putem utiliza puterea UE pentru a sprijini procesul condus de ONU care a întâmpinat dificultăţi în ultimele săptămâni”, a indicat şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini la Sofia, unde joi şi vineri are loc o reuniune informală a miniştrilor de externe europeni organizată de preşedinţia bulgară a Consiliului UE, potrivit agerpres.


Obiectivul este ”de a mobiliza un sprijin umanitar atât pentru sirienii din ţară, cât şi pentru cei din ţările vecine, în special Iordania, Liban şi Turcia”, a adăugat Mogherini.

Citește și : SUA : Atacurile armate din mediul şcolar se repetă aproape săptămânal

Ministrul de externe german Sigmar Gabriel şi-a exprimat dorinţa ca UE să se implice în reluarea procesului politic din Siria şi să facă tot posibilul pentru ca escaladarea militară în nordul Siriei să fie oprită.

La rândul său, omologul său francez Jean-Yves Le Drian a atras atenţia asupra riscului unei ‘crize regionale majore’. El a subliniat că negocierile de pace trebuie reluate cât mai rapid posibil, iar mandatul emisarului ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, trebuie să fie consolidat.

Turcia a lansat la 20 ianuarie o ofensivă militară în nordul Siriei contra enclavei Afrin şi Unităţilor de protecţie a poporului (YPG), organizaţie considerată ‘teroristă’ de către Ankara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.