X

Uniunea Europeană, tot mai îngrijorată de agravarea rapidă a crizei din Liban

Uniunea Europeană este profund îngrijorată de agravarea crizei din Liban, a declarat joi ambasadorul UE la Beirut, care le-a transmis liderilor libanezi că formarea unui guvern este o sarcină urgentă, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Situaţia economică din Liban s-a deteriorat masiv în ultimii doi ani, în această lună ţara fiind practic paralizată de o penurie de combustibil, ceea ce a dus la haos şi la numeroase incidente de securitate.

Citește și : Reuniune extraordinară a miniştrilor de interne din UE privind situaţia din Afganistan

”Suntem extrem de îngrijoraţi de deteriorarea rapidă a crizei economice, financiare, sociale şi de securitate”, a declarat ambasadorul UE la Beirut, Ralph Tarraf, după o întâlnire cu preşedintele libanez Michel Aoun, căruia i-a transmis un mesaj din partea şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

Uniunea Europeană continuă să furnizeze ajutor substanţial poporului libanez, dar factorii de decizie din Liban – care timp de un an nu au reuşit să cadă de acord asupra unui nou guvern – trebuie să se ridice la înălţimea responsabilităţilor asumate.

Citește și : Operaţiunile de evacuare din Afganistan se apropie de final! Aproape 100.000 de oameni au reuşit să scape din infern

”Nu mai este timp”, a subliniat Ralph Tarraf.

Criza din Liban a cauzat deprecierea monedei naţionale cu peste 90% şi a dus la intrarea în sărăcie a mai mult de jumătate dintre libanezi, Banca Mondială evocând una dintre cele mai grave recesiuni din perioada modernă.

Tags: BeirutLibanMichel AounRalph TarrafUE
Categorii: Sinteze