Uniunea Europeană trebuie să-şi reformeze guvernarea și să facă front comun în fața noii ordini mondiale (ministru de externe german)

Publicat:

Uniunea Europeană trebuie să-şi reformeze guvernarea, iar membrii săi trebuie să fie mai uniţi în faţa ordinii mondiale în schimbare evidenţiate de amploarea tensiunilor în relaţiile continentului cu aliatul său tradiţional SUA, a declarat miercuri la Berlin ministrul de externe german, Heiko Maas, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un discurs amplu privind viitoarea politică europeană a Germaniei, ministrul de externe Heiko Maas a făcut referire la politica egoistă a preşedintelui Trump ‘America pe primul loc’, la atacurile Rusiei la adresa dreptului internaţional, precum şi la “extinderea” Chinei ca semne că “ordinea mondială pe care o cunoaştem se schimbă”.


Citește și : Spania: Ińaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, are termen cinci zile pentru a se preda la închisoare

Uniunea Europeană trebuie să vină cu o strategie pentru a face faţă creşterii rolului politic şi economic al Chinei, a declarat de asemenea şeful diplomaţiei germane.

“Avem nevoie de o strategie comună pentru a face faţă ambiţiilor politice ale Chinei, inclusiv pentru a rezista în faţa încercărilor de a ne diviza “, a spus el, referindu-se la preocupările privind creşterea rolului Chinei în centrul şi estul Europei.

Ministrul german de externe şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru o propunere franceză pentru crearea unei forţe de intervenţie militară europeană, adăugând că Marea Britanie ar trebui să fie invitată să participe chiar şi după ce va părăsi Uniunea Europeană.

Citește și : ONU: Europa trebuie să-şi reformeze sistemul în materie de azil în mod colectiv

Europa trebuie să găsească un “nou echilibru” în relaţia sa cu Statele Unite în lumina provocărilor formulate de administraţia preşedintelui Donald Trump, a apreciat Heiko Maas.

Printre provocările lansate de administraţia Trump, el a menţionat retragerea SUA din Acordul privind schimbările climatice de la Paris, din acordul nuclear internaţional cu Iranul, unele ameninţări cu sancţiuni împotriva unor ţări europene partenere, precum şi protecţionismul.

“Noi, europenii, trebuie să acţionăm ca o contrapondere conştientă atunci când SUA trec linia roşie”, a spus el. “Acolo unde guvernul SUA pune în discuţie valorile şi interesele noastre, noi trebuie să reacţionăm mai ferm”, a adăugat ministrul german.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.