Uniunea Europeană trebuie să își schimbe tacticile în ceea ce privește negocierile pentru Brexit (Jeremy Hunt)

Publicat:

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat marți că Uniunea Europeană trebuie să își schimbe tacticile în ceea ce privește negocierile pentru Brexit, pentru a evita ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, relatează The Guardian, potrivit mediafax.

Conform declarațiilor ministrului, riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.


Citește și : Donald Trump condamnă atacul terorist din Londra: Aceste „animale nebune” trebuie contracarate prin „forţă”

„Cred că riscul unui Brexit fără acord a crescut semnificativ. Totuși, nu este ceva ce ne dorim și sper că vom găsi o modalitate să evităm această situație”, a declarat ministrul.

„Nu am văzut nicio schimbare în abordarea Comisiei Europene”, a adăugat acesta.

Jeremy Hunt urmează să plece într-o călătorie de trei zile în Lituania, Danemarca și Olanda pentru a convinge oficialii celor trei țări să susțină planul pentru Brexit al prim-ministrului britanic Theresa May.

Deși cele trei țări sunt aliați puternici ai Marii Britanii, reprezentanții acestora nu au susținut activ cauza prim-ministrului May în negocierile pentru Brexit.

Theresa May a programat mai multe vizite oficiale ale miniștrilor în țările europene pe durata verii pentru a aduna susținere în discuțiile cu negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier.

Citește și : Fotografiile unui jurnalist american răpit acum 6 ani în Siria, expuse la Washington

Jeremy Hunt a devenit ministrul de Externe al Marii Britanii după ce Boris Johnson a demisionat în semn de protest față de politicile premierului Theresa May privind Brexit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.