Uniunea sindicatelor comuniştilor greci protestează împotriva reformei pe piața muncii

Publicat:

Uniunea sindicatelor comuniştilor greci PAME a blocat miercuri centrul Atenei în semn de protest faţă de legislaţia planificată de a limita dreptul muncitorilor la grevă, a anunţat postul public de radio şi televiziune ERT, informează dpa.

Protestatarii au purtat bannere şi au scandat sloganuri împotriva acestei legi. Poliţia nu a intervenit, în timp ce demonstraţia s-a desfăşurat fără incidente violente, conform agerpres .


Marţi seară, protestatarii PAME au intrat cu forţa în Ministerul Muncii şi au ajuns chiar în biroul ministrului muncii, Effie Achtsioglou.

Citește și : Peste 3000 de creştini au fost masacraţi din cauza credinţei lor într-un singur an

Ei acuză guvernul prim-ministrului Alexis Tsipras de distrugere a dreptului la grevă pentru care “generaţii de muncitori şi-au vărsat sângele”.

Reforma pieţei muncii, inclusiv condiţiile de declanşare a grevelor, a fost acceptată de Tsipras ca parte a termenilor celui de-al treilea plan internaţional de salvare pentru Grecia începând din 2010.

Parlamentul grec urmează să dezbată noua lege luni. Dacă este aprobată, sindicatele vor avea dreptul să declanşeze o grevă doar cu sprijinul verificat exprimat de peste jumătate din membrii lor.

Alte sindicate sunt de aşteptat să se alăture PAME în proteste în zilele următoare. Vineri, angajaţii operatorilor de feribot intenţionează să oprească navigaţia între continent şi insulele din Marea Egee.

Grecia a intrat într-o criză financiară cu mai mulţi ani în urmă şi a avut nevoie de trei planuri de salvare pentru a rămâne pe linia de plutire. Ultimul pachet, în valoare de până la 86 miliarde de euro (102 miliarde dolari), a fost convenit în luna mai.

Asistenţa a fost condiţionată de reforme dure. După ce va expira prezentul plan de salvare în luna august, Tsipras a promis că Grecia este de aşteptat să fie capabilă să se întoarcă pe pieţele financiare pentru împrumuturi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe

România, pe locul 5 din 24 la numărul de fani prezenți la Euro 2024. Câți suporteri au susținut pe tricolori la meciurile din grupe Peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.