X

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie va avea un nou rector

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie va avea un nou rector

Pe data de 2 octombrie se va desfășura procesul de alegere a rectorului Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Potrivit Codului Educației, rectorul se alege de către adunarea generală a cadrelor didactice și științifice titulare și a reprezentanților studenți din senat și din consiliile facultăților, cu votul majorității membrilor. În concurs s-au înscris trei candidați, doctorii habilitați în științe medicale Emil Ceban, actual rector, Oleg Lozan și Anatolie Vișnevschi, transmite IPN.

Mandatul actualului rector expiră pe data 10 octombrie. Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională va organiza, cu suportul administrației Universității, dezbaterea publică între candidați pe data de 27 septembrie, începând cu ora 15:00, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Alegerile din 2 octombrie se vor realiza prin vot universal, direct, secret și liber exprimat. Acest exercițiu se va desfășura în cadrul Secției de votare amplasată în incinta Complexului Sociocultural Universitar, str. Nicolae Testemițanu nr. 25, între orele 09:00 și 17:00.

 

Tags: MoldovarectorUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie
Cultură și Media