Unsprezece primari şi şefi de administraţii locale din Ucraina sunt în continuare ‘răpiți’ de trupele ruse (vicepremier)

Publicat:

Unsprezece primari şi şefi de administraţii locale din Ucraina se află în continuare în captivitate după ce au fost răpiţi de trupele ruse, a anunţat duminică vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, transmite AFP, potrivit agerpres.  

“Până acum, 11 şefi de comunităţi locale din regiunile Kiev, Herson, Harkov, Zaporojie, Nikolaev şi Doneţk se află în captivitate”, a declarat ea, într-o înregistrare video postată pe contul său de Telegram.


Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

“Informăm despre acest lucru Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), ONU, toate organizaţiile posibile, aşa cum am făcut-o pentru ceilalţi civili dispăruţi”, a adăugat ea, cerându-le “tuturor să facă tot ce le stă în putere pentru întoarcerea lor”.

Vereşciuk a anunţat că reprezentanta satului Motîjîn, situat la vest de Kiev, “a fost ucisă în captivitate” de către trupele ruse. Răpirea Olgăi Suhenko şi a soţului ei, găsit şi el mort sâmbătă, a fost anunţată la 26 martie de parchetul ucrainean.

Anunţurile privind răpirea mai multor primari de localităţi ucrainene, în teritorii ocupate de armata rusă de la începutul invaziei sale din 24 februarie, au atras condamnări din partea Uniunii Europene. Unul dintre edili, primarul Melitopolului (sud), a fost eliberat în schimbul mai multor militari ruşi.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)

În raportul său de duminică, organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch a afirmat că a documentat mai multe cazuri de potenţiale crime de război comise de trupele ruse în teritoriile ucrainene ocupate, între care un viol în formă repetată şi mai multe execuţii sumare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană consideră că Ucraina are dreptul să atace Rusia pe teritoriul acesteia

Comisia Europeană consideră că Ucraina are dreptul să atace Rusia pe teritoriul acesteia Comisia Europeană a susţinut joi că Ucraina are dreptul să atace Rusia...

Serghei Șoigu: Termenii unei eventuale păci se vor înrăutăţi

Serghei Șoigu: Termenii unei eventuale păci se vor înrăutăţi Rusia se declară generoasă cu Ucraina și îi propune din nou să facă pace, dar...

Zelenski anunță că avioane de ‘război F-16 sunt deja pe cerul Ucrainei și vor fi mai multe’

Zelenski anunță că avioane de 'război F-16 sunt deja pe cerul Ucrainei și vor fi mai multe' Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat joi că avioane...

Moscova, în continuare sub presiune, în a treia zi a unei incursiuni majore ucrainene în regiunea rusă Kursk

Moscova, în continuare sub presiune, în a treia zi a unei incursiuni majore ucrainene în regiunea rusă Kursk Luptele continuau joi în regiunea rusă Kursk,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.