X

Unui jurnalist din Federaţia Rusă i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Unui jurnalist din Federaţia Rusă i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, după ce a ajuns pe Aeroportul internaţional din Chişinău la bordul unei aeronave care a decolat de la Istanbul, a relatat duminică Deschide.md, potrivit agerpres.  

Presa rusă scrie că ar fi vorba despre un jurnalist de la agenţia oficială de presă RIA Novosti. Acesta a ajuns sâmbata seara la Chişinău şi urma să se deplaseze în Transnistria, însă nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova din cauză că nu ar fi avut scrisoare de acreditare.

Citește și : În două luni de asediu la Mariupol, armata rusă a ucis de două ori mai mulţi oameni decât naziştii în cei doi ani de ocupare din al Doilea Război Mondial (primar)

El a făcut cale întoarsă în această dimineaţă cu o alta aeronavă pe ruta Chişinău-Istanbul.

“Pe aeroportul din Chişinău au fost cetăţeni străini cărora le-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova. Decizia a fost luata ca urmare a faptului că nu au fost întrunite condiţiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, a explicat Raisa Noviţchi, ofiţer al poliţiei de frontieră moldovene, referindu-se la cazul în speţă.

Vineri, altor doi jurnalişti ruşi, de la cotidianul “Izvestia” le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, aminteşte Deschide.md.

Citește și : Încă un general rus a fost ucis în Ucraina (Kiev)

Tags: chisinauFederatia RusaIstanbuljurnaliştirepublica moldova
Categorii: Diaspora