X

Unul din fiecare 20 de vaccinuri administrate în întreaga lume au trecut prin centrul logistic din Emiratele Arabe Unite

Unul din fiecare 20 de vaccinuri anti-COVID-19 administrate în întreaga lume au trecut prin Emiratele Arabe Unite, mai concret prin centrul logistic de distribuire a vaccinurilor cu sediul la Dubai, a informat marţi SkyCargo, divizia de transport a companiei aeriene Emirates şi proprietară a centrului, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Se estimează că la nivel global s-au administrat peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID19 şi că unul din 20 a tranzitat prin Dubai”, a asigurat compania într-un comunicat.

Citește și : Arabia Saudită a distrus o navă-capcană în Marea Roşie

Emirates SkyCargo “a transportat aproximativ 59 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în peste 50 de destinaţii în jurul lumii”, a adăugat firma care a precizat că între acestea se aflau şase tipuri diferite de vaccinuri.

Profitând de poziţia sa strategică între Europa şi Asia şi de condiţia sa de centru aerian de conexiune, compania a creat o alianţă cu compania logistică DP World, care administrează aeroportul din Dubai şi cu International Humanitarian City, un distribuitor de ajutoare umanitare, pentru facilita tranzitul încărcăturilor de vaccinuri şi de echipamente sanitare auxiliare.

Citește și : Mii de oameni protestează în capitala Ciadului împotriva Franței și guvernului de tranziție susținut de Paris

Compania s-a asociat, de asemenea, cu Unicef pentru a transporta vaccinurile sub egida COVAX, mecanismul creat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a garanta o distribuire echitabilă a vaccinurilor cu ţările mai puţin dezvoltate.

Tags: asiacovid-19DP WorldDubaieuropaSkyCargo
Categorii: Sinteze