X

Unul dintre cei mai căutaţi jihadişti a fost ARESTAT în Spania

Poliţia spaniolă l-a arestat la Almeria, în sudul ţării, pe unul din cei mai căutaţi în Europa luptători ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI), transmite miercuri Reuters, citând un comunicat guvernamental, potrivit agerpres.

Bărbatul, având cetăţenie egipteană şi care a luptat în Siria şi Irak, se ascundea într-un apartament împreună cu alte două persoane, care au fost la rândul lor arestate şi identificate de poliţie, a comunicat Ministerul de Interne în cursul nopţii.

Citeşte şi: Egiptul trimite în SUA un avion plin cu ajutoare medicale

Egipteanul a apărut în imagini sângeroase de propagandă ale grupării jihadiste, au indicat autorităţile, care nu i-au dezvăluit însă identitatea.

‘Bărbatul arestat a petrecut câţiva ani în zona Siria-Irak şi prezintă trăsături de personalitate aparte, precum un profil criminal extrem de violent care le-a atras atenţia serviciilor de poliţie şi de informaţii din Europa’, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Trump îi urează ‘mult noroc’ lui Kim Jong Un, neştiind dacă este bolnav

Cei trei suspecţi au sosit în Spania din nordul Africii şi au încercat să nu iasă în evidenţă în timpul măsurilor de izolare socială, ieşind din apartament pe rând şi cu măşti de protecţie.

Poliţia încearcă să intercepteze zecile de musulmani spanioli care au plecat să lupte în Siria şi Irak alături de jihadişti şi care ar putea încerca acum să comită în ţară atacuri precum cel de la Barcelona din 2017, în care au murit 16 persoane. 

Tags: AlmeriabarcelonaIraksiriaspaniaStat Islamic (SI)
Categorii: Externe