X

Unul dintre cei mai longevivi primari riscă să-și piardă fotoliul de primar după 36 de ani

Valentin Guțan este primar de Cricova de jumătate de viață. Acesta conduce localitatea de 36 de ani, fiind unul dintre cei mai longevivi primari din Republica Moldova. Cel puțin ultimele două scrutine locale, Guțan a reușit să ia mandatul de primar din primul tur al alegerilor.

Nu și de această dată. Guțan a fost depășit în preferințe de candidatul MAN. Astfel, cei doi se vor întâlni în turul doi.

Citește și : Energia electrică se ieftinește

Turul doi al alegerilor locale va avea loc pe 19 noiembrie 2023.

Valentin Guțan este primar de Cricova din 1987. El este primul edil decorat cu cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”, în semn de înaltă apreciere a muncii îndelungate și prodigioase în organele administrației publice, pentru contribuţie la promovarea transformărilor social-economice şi activitate organizatorică intense.

Într-un interviu pentru UNIMEDIA, Valentin Guțan a făcut dezvăluiri despre cum este să fii primarul unei localități recunoscute la nivel internațional și care este secretul longevității în funcția de edil.

Citește și : Alți nouă moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza

Contracandidatul său, Victor Slobozianu, este spijinit de MAN, partidul condus de primarul capitalei, Ion Ceban, și a îndeplinit până acum funcția de viceprimar de Cricova, numit prin ordinul lui Guțan.

Tags: CricovaprimarprimariRepublica MoldovValentin Guțan
Categorii: PoliticăȘtirile zilei