Unul dintre cei mai mari rivali ai lui Pablo Escobar a murit într-o închisoare din SUA

Publicat:

Fostul baron al drogurilor Gilberto Rodriguez Orejuela, care mult timp a fost considerat unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din lume după decesul lui Pablo Escobar, a murit la vârsta de 83 de ani într-o închisoare din SUA, a confirmat avocatul său miercuri, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Deplângem moartea lui Gilberto marţi seară”, a declarat avocatul său, David Oscar Markus, într-un e-mail care nu a precizat cauza morţii.


Citește și: Ucraina pierde zilnic între 60 şi 100 de soldaţi – Black News

Până la capturarea sa în 1995, Gilberto Rodriguez Orejuela, zis şi “Jucătorul de şah”, a condus cu o mână de fier puternicul cartel de la Cali în Columbia, împreună cu fratele său Miguel, 78 de ani, de asemenea încarcerat într-o închisoare din SUA.

Această organizaţie rivală a cartelului din Medellin, condusă de Pablo Escobar, a preluat piaţa pulberii albe după ce carismaticul “rege al cocainei” a fost împuşcat de poliţia locală în 1993.

Condamnat la 15 ani de închisoare în 1995 în Columbia, Gilberto Rodriguez Orejuela a fost eliberat după şapte ani de detenţie. Arestat din nou în 2003, a fost închis în Columbia până la extrădarea sa în Statele Unite în decembrie 2004.

Citeşte şi: Danezii au votat masiv ‘DA’ pentru a se alătura politicii UE de apărare – Black News

El a fost condamnat împreună cu fratele său la 30 de ani de închisoare fiecare pentru importul a 200 de tone de cocaină în Statele Unite. Cei doi fraţi au atins în sfârşit faima mondială cu seria “Narcos” a companiei Netflix care a prezentat în special rivalitatea lor cu Pablo Escobar.

Potrivit autorităţilor americane, cartelul de la Cali a controlat până la 80% din traficul de cocaină în Statele Unite la apogeul său. A fost destructurat la mijlocul anilor 1990. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.