Unul dintre cei mai periculoși traficanți de droguri din Brazilia a evadat din închisoare cu ajutorul unor cearceafuri

Publicat:

Poliția braziliană caută trei deținuți periculoși care au evadat din închisoare. Printre evadați este un cunoscut traficant de droguri, informează mediafax.

Poliția braziliană îl caută pe unul dintre cei mai periculoși traficanți de droguri din Rio, Jean Carlos dos Santos, după ce acesta a evadat din închisoare împreună cu alți doi deținuți.


Citește și : Americanii se pregătesc de un conflict militar cu China

Cei trei au evadat din închisoarea Bangu legând cearceafuri pentru a coborî de la fereastra închisorii până la o groapă de gunoi, potrivit BBC.

Jean Carlos dos Santos, în vârstă de 37 de ani, este cunoscut pentru faptul că și-a ucis avocatul după ce acesta nu a reușit să obțină eliberarea a doi membri ai bandei. El se afla în închisoare din 2017.

Jean Carlos dos Santos, cunoscut și sub numele de Jean do Morro do 18, controla o mare parte din traficul de droguri din favela Morro do 18 din Rio înainte de arestarea sa.

Un tribunal l-a găsit vinovat, împreună cu un alt membru al bandei, de uciderea avocatului său, Roberto Viegas Rodrigues, și de ascunderea cadavrului acestuia.

O anchetă a arătat că Rodrigues a fost plătit pentru a obține eliberarea din închisoare a doi membri ai bandei lui dos Santos. Deoarece nu a reușit să obțină eliberarea lor, avocatul a fost împușcat mortal.

Ceilalți doi fugari care au evadat din închisoare în primele ore ale zilei de duminică sunt Marcelo Sterque și Lucas da Conceição.

Poliția a publicat fotografii ale celor trei fugari, toți fiind considerați foarte periculoși.

Unul dintre ei, Marcelo Sterque, a mai evadat pentru scurt timp din aceeași închisoare. El a ieșit din închisoare în 2015 pentru a încerca să execute un contract de ucidere comandat de un alt deținut.

Sterque a împușcat o femeie de 13 ori înainte de a se întoarce în celula sa. O anchetă desfășurată la acea vreme a arătat că gardienii închisorii fuseseră mituiți pentru a-l lăsa să părăsească închisoarea și să se întoarcă nestingherit.

Citește și : O companie rusească oferă recompense soldaţilor pentru distrugerea tancurilor occidentale în Ucraina

Însă victima a supraviețuit și a reușit să-l identifice pe Sterque ca fiind bărbatul care a împușcat-o.

Duminică, oficialii închisorii au declarat că o anchetă este în curs de desfășurare pentru a determina circumstanțele exacte ale ultimei evadări.

Între timp, vizitele în închisoare au fost suspendate, iar 18 deținuți care au legături cu Jean Carlos dos Santos au fost transferați în alte închisori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

30 de idei de mic dejun proteic. Ce alimente să alegem dimineața și cum le putem combina

30 de idei de mic dejun proteic. Ce alimente să alegem dimineața și cum le putem combina Proteinele conferă aceeași cantitate de energie ca și...

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California

Robert Downey Jr. îşi anunţă revenirea în universul filmelor Marvel, la Comic-Con din California Actorul oscarizat Robert Downey Jr. şi-a anunţat sâmbătă, la Festivalul Internaţional...

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic

Fibrele alimentare care ar putea înlocui medicamentele de slăbit, precum Ozempic Medicamentele de slăbit, precum Ozempic, ar putea fi înlocuite de fibre alimentare. Cel puțin,...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari

SUA anunţă un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA au anunţat luni un nou pachet...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.