Unul dintre cei mai vechi prizonieri palestinieni din Israel a fost ELIBERAT după 40 de ani

Publicat:

Unul dintre cei mai vechi prizonieri palestinieni din Israel, Karim Younis, a fost eliberat joi, după ce a ispășit o pedeapsă de 40 de ani, în timp ce membrii noului guvern de dreapta au cerut ca acesta să fie lipsit de cetățenie, potrivit Reuters şi mediafax.

Karim Younis, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnat pentru răpirea și uciderea soldatului israelian Avraham Bromberg în 1983, în Înălțimile Golan ocupate de Israel. El a executat cea mai lungă condamnare continuă dintre toți palestinienii, potrivit Asociației prizonierilor palestinieni.


Citeşte şi: 8 persoane, printre care 5 copii, găsite împușcate mortal într-o casă din SUA – Black News

În orașul său natal, satul arab israelian Ara, Kounis a fost întâmpinat ca un erou. Înfășurat într-un șal tradițional palestinian, el a fost întâmpinat de familie, prieteni și susținători care au scandat și l-au purtat pe umeri pe străzi.

„Au fost 40 de ani plini de povești, poveștile prizonierilor și fiecare poveste este povestea unei națiuni”, a declarat Younis. „Sunt foarte mândru că sunt unul dintre cei care au făcut sacrificii pentru Palestina și eram gata să ne sacrificăm și mai mult de dragul cauzei Palestinei”.

Arabii din Israel reprezintă aproximativ o cincime din populație și majoritatea sunt descendenți ai palestinienilor care au rămas în cadrul statului nou înființat după războiul de independență din 1948.

Aceștia au dezbătut mult timp locul lor în politica israeliană, punând în balanță moștenirea lor palestiniană cu cetățenia israeliană, mulți dintre ei identificându-se ca sau cu palestinienii.

Palestinienii îi consideră pe frații întemnițați de Israel drept eroi în lupta pentru obținerea unui stat în teritoriile pe care Israelul le-a capturat în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu. Israelul îi consideră pe cei condamnați pentru violență împotriva cetățenilor săi drept teroriști.

Marți, ministrul israelian de interne Aryeh Deri a cerut ca lui Younis să i se retragă cetățenia israeliană.

„Revocarea cetățeniei sale va trimite un mesaj important”, a scris Deri într-o scrisoare adresată procurorului general al Israelului, „atunci când vorbim despre cineva care a devenit un simbol pentru comiterea de acte criminale de terorism”.

Vezi şi: Biden consideră drept ‘penibilă’ debandada din rândul republicanilor din Congres – VIDEO – Black News

Unele rude ale israelienilor uciși în violențele palestiniene și-au exprimat, de asemenea, sprijinul pentru acest tip de măsură.

„Cetățenia israeliană este un privilegiu. Un cetățean israelian nu poate să dețină o carte de identitate israeliană cu o mână și să ucidă un soldat cu alta și nu se poate ca ucigașul să fie eliberat din închisoare și să se plimbe ca oricine în rândul națiunii noastre”, a declarat luni nepotul lui Avraham Bromberg, care se numește tot Avraham în memoria unchiului său, pentru site-ul de știri israelian Walla.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.