Unul dintre participanţii la asediul Capitoliului, arestat după ce s-a lăudat pe internet

Publicat:

Justiţia americană a pus sub acuzare un newyorkez de 50 de ani, utilizând în special o conversaţie de aplicaţia de întâlniri online Bumble, unde atacatorul s-a lăudat că a participat la asaltul asupra Capitoliului din Washington în ianuarie, notează AFP, potrivit agerpres.  

Robert Chapman, 50 de ani şi cu domiciliul în Yonkers, statul New York, este acuzat că a pătruns ilegal în incinta Congresului SUA, potrivit unui mandat de arestare al FBI datat joi.


Citește și : Aleksei Navalnîi IESE din greva foamei

La 6 ianuarie, o mulţime de partizani ai lui Donald Trump, încurajaţi de omul de afaceri republican, au luat cu asalt Capitoliul pentru a contesta certificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020 şi victoria lui Joe Biden.

O săptămână mai târziu, Robert Chapman i-a spus unei persoane cu care discuta pe Bumble că a făcut parte din grupul de atacatori.

“Am invadat Capitoliul. Am ajuns până la Statuary Hall!”, s-a lăudat el într-o conversaţie a cărei captură de ecran a fost difuzată de justiţia americană.

“Nu ne potrivim”, i-a răspuns laconic cealaltă persoană care s-a grăbit să contacteze poliţia.

După acest raport, un agent FBI a studiat imagini ale camerelor de securitate pentru a-l identifica pe Robert Chapman, care se afla într-adevăr în acea sală a Capitoliului în cursul asaltului.

FBI a găsit, de asemenea, fotografii şi mesaje publicate pe Facebook care atestă prezenţa lui Robert Chapman în sediul legislativului american la 6 ianuarie.

Citește și : Țările baltice susțin Cehia în conflictul cu Rusia și expulzează patru diplomaţi ai Moscovei

Potrivit canalului de televiziune WNBC din New York, Robert Chapman a fost arestat joi în oraşul Carmel (statul New York), apoi a compărut prin videoconferinţă în faţa unui tribunal federal.

Ulterior, a fost eliberat condiţionat, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: ‘Urâm România de rahat!’

Scandal după ce o sportivă din Ungaria a insultat un arbitru român şi a postat mesajul: 'Urâm România de rahat!' În semifinala de la dublu...

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale

Ce au ales să învețe liceenii în acest an? Topul celor mai solicitate discipline opționale În luna mai, elevii din Republica Moldova au avut ocazia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.