X

Unul dintre planificatorii atacului atentatului la Consulatul Chinei în oraşul pakistanez Karachi, ucis în Afganistan

Unul dintre planificatorii atentatului de la Karachi vizând Consulatul Chinei, comis la 23 noiembrie de o organizaţie separatistă pakistaneză, a fost ucis în Afganistan, dar şi cinci dintre locotenenţii săi, a anunţat gruparea insurgentă care a revendicat atentatul, relatează Reuters, potrivit news.ro .

Armata de Eliberare a Balucistanului (ALB), care se opune unui vast proiect chinez cu privire la un nou ”drum al mătăsii” în regiunea pakistaneză Balucistan, a publicat miercuri un comunicat în care confirmă moartea lui Aslam Baloch, unul dintre liderii săi.

Citește și : Trump, în Irak: Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii

Trei atacatori au pătruns la 23 noiembrie în Consulatul Chinei, în marele oraş portuar pakistanez Karachi, şi au ucis patru persoane.

Forţe de securitate i-au ucis prin împuşcare pe cei trei atacatori, care aveau asupra lor explozivi.

”Importantul comandant ALB Aslam Baloch şi cinci colaboratori ai săi au murit ca martiri luni, în cursul unui atac al inamicului”, a declarat Jiand Baloch, un purtător de cuvânt al organizaţiei separatiste.

Potrivit postului pakistanez de televiziune Samaa, Aslam Baloch şi mai mulţi adjuncţi de-ai săi au fost ucişi într-un atac sinucigaş la Aino Maina, în provincia Kandahar, în sudul Afganistanului.

Contactat de Reuters în legătură cu aceste informaţii, Ministerul pakistanez de Externe nu a răspuns.

Citește și : Nouă ofiţeri venezueleni, condamnaţi pentru complot împotriva preşedintelui Maduro

Tags: AfganistanAslam BalochatentatConsulatul ChineiKarachi
Categorii: Sinteze