Unul dintre șefii cartelului de droguri Jalisco, arestat în Mexic

Publicat:

Unul dintre șefii cartelului de droguri Jalisco a fost arestat în Mexic. El are porecla „El Tony Montana” și este fratele liderului organizației, informează mediafax.

Antonio Oseguera, al cărui pseudonim face referire la filmul cu gangsteri Scarface din 1983, este fratele celui mai căutat șef de cartel de droguri din Mexic, Nemesio „El Mencho” Oseguera.


Citește și : Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

Departamentul mexican al apărării a declarat că Antonio Oseguera avea asupra sa mai multe arme și un pachet care ar putea conține cocaină atunci când armata l-a depistat într-o suburbie a orașului Guadalajara, capitala statului Jalisco din vestul țării.

Anchetatorii au declarat că El Tony Montana a coordonat acțiuni violente, a cumpărat arme, a făcut trafic de droguri și a spălat bani pentru Cartelul Jalisco New Generation, cunoscut și sub numele de CJNG sau cartelul Jalisco.

Guvernul mexican a anunțat că arestarea „reprezintă o lovitură puternică dată uneia dintre organizațiile criminale din țară”.

Citește și : Zelenski va fi primit la Casa Albă şi se va adresa Congresului Statelor Unite

Jalisco este cel mai puternic și mai violent cartel din Mexic. Și-a făcut reputația prin atacuri violente asupra forțelor de securitate din Mexic, inclusiv o tentativă de asasinat în 2020 asupra șefului poliției din Mexico City. În 2015, membrii cartelului au doborât un elicopter militar mexican cu o grenadă. Principala activitate a cartelului este traficul de droguri către Statele Unite ale Americii.

În 2018, autoritățile americane au pus o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul lui El Mencho. El este unul dintre puținii lideri de cartel din Mexic care a reușit să evite capturarea pentru o perioadă mai lungă de timp. Autoritățile au arestat-o anterior pe soția lui El Mencho, susținând că aceasta era implicată în activitățile ilegale ale cartelului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.