Unul dintre semnatarii decesului URSS a murit de coronavirus

Publicat:

Fostul prim-ministru belarus Viaceslav Kebici, unul dintre semnatarii acordului de la Belovejskaia Puşcia – actul de deces al URSS – a încetat din viaţă miercuri la vârsta de 84 de ani în urma infectării cu noul coronavirus, a anunţat unul dintre fiii săi, Oleg, citat de agenţiile de presă EFE şi RIA Novosti, potrivit agerpres.

“Inima lui s-a oprit. Avea coronavirus. Acesta a influenţat” asupra stării sale de sănătate, a declarat pentru portalul belarus independent TUT.by fiul său Oleg, adăugând că fostul premier era spitalizat pentru COVID-19 de la sfârşitul lunii noiembrie.


Citeşte şi: Un tânăr de 18 ani plănuia un atac terorist în Australia

Kebici, care a preluat conducerea guvernului Belarusiei sovietice în aprilie 1990, a semnat la 8 decembrie 1991, împreună cu preşedintele Sovietului Suprem belarus de la acea vreme, Stanislav Şuşkevici, şi liderii de atunci ai Rusiei şi Ucrainei – Boris Elţin, respectiv Leonid Kravciuk – acordul prin care URSS a încetat “să mai existe ca subiect al dreptului internaţional”.

La 25 decembrie, 17 zile mai târziu, preşedintele sovietic Mihail Gorbaciov demisiona din funcţie în absenţa unei ţări pe care să o guverneze, iar drapelul roşu cu secera şi ciocanul a fost coborât de pe Kremlin, fiind înlocuit cu tricolorul Rusiei în alb, albastru şi roşu.

Citeşte şi: Japonia vrea să instaleze un sistem antirachetă american pe navele sale de război

Kebici a continuat să conducă guvernul în Belarus – care îşi proclamase independenţa statală în 1991 – până în 1994, anul în care şi-a prezentat candidatura la alegerile prezidenţiale, pierzând în turul doi de scrutin în faţa lui Aleksandr Lukaşenko, aflat şi astăzi la putere. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.