UPDATE. 13 oameni au murit după scufundarea unui vapor turistic în SUA

Publicat:

UPDATE: Cel puțin 13 persoane au murit după ce un vehicul amfibiu pentru turiști s-a scufundat în lacul Table Rock din apropierea orașului Branson din statul american Missouri, relatează BBC și CNN, potrivit mediafax.

La bordul ambarcațiunii se aflau 31 de persoane. Aceasta s-a răsturnat și apoi s-a scufundat din cauza furtunii.


Echipele de salvare continuă căutarile celorlalți pasageri ai vehiculului. Șapte persoane au fost rănite, dintre care două grav, și au fost transportate la spital, au declarat reprezentanții poliției.

Printre persoanele spitalizate sunt și trei copii, a declarat Brandei Clifton, purtătorul de cuvânt al spitalului Cox Medical Center din Branson.

O furtună puternică a afectat joi spre vineri statul Missouri, inclusiv zona unde s-a produs incidentul. Lacul Table Rock este o destinație populară pentru turiști.

Ştire iniţială: Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa joi şi şapte au fost rănite după ce un vapor care transporta turişti s-a răsturnat, apoi s-a scufundat, pe un lac în statul american Missouri (centru) în timpul unei furtuni violente, relatează Reuters, dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Potrivit declaraţiilor şerifului din comitatul Stone, Doug Rader, la bordul vaporului se aflau 31 de persoane, inclusiv copii. Un grup de scafandri se află în căutarea persoanelor date dispărute.

Citeşte şi: Trump îl invită pe Putin la Washington

”Furtuna a sosit foarte repede”, a declarat prin telefon pentru AFP Rick Kettels, proprietarul Lakeside resort, un complex hotelier situat pe malul lacului, precizând că serviciul local de meteorologie nu a avertizat în legătură cu iminenţa unei furtuni.

Lacul Table Rock, situat în sudul statului Missouri, la frontiera cu Arkansas, este un lac artificial, foarte frecventat de către turişti. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai activ în...

Detalii șocante în cazul doctoriței din Brăila, originară din R.Moldova, ucisă în propriul cabinet! Soțul ar fi principalul suspect

Detalii șocante în cazul doctoriței din Brăila, originară din R.Moldova, ucisă în propriul cabinet! Soțul ar fi principalul suspect Marina Gavril, un medic stomatolog din...

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii 

Avertizare meteorologică! Schimbare bruscă a vremii Schimbare bruscă a vremii prognozează meteorologii. Cod galben pe toată țara. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS ) avertizează că...

Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene Ursula von der Leyen rămâne șefa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.