X

UPDATE: 20 de marinari morți în incendiul produs pe două nave din strâmtoarea Kerci – VIDEO

UPDATE: Incendiul care a izbucnit luni seara pe două nave ce transportau gaz în apropiere de strâmtoarea Kerci, în largul Peninsulei Crimeea anexată în 2014 de Moscova, s-a soldat cu până la 20 de morţi, au anunţat marţi autorităţile ruse,informează AFP, potrivit agerpres.

Echipele de căutare au salvat 12 marinari şi au fost găsite zece trupuri neînsufleţite, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Agenţiei federale ruse pentru transport maritim şi fluvial, Aleksei Kravcenko.

Citește și: Cutremure puternice succesive în Indonezia

Alţi zece marinari sunt în continuare daţi dispăruţi şi presupus morţi, a precizat el. “Nu sunt speranţe pentru a-i găsi în viaţă. Nu mai este o operaţiune de salvare”, a declarat el, precizând că marinarii dispăruţi s-au scufundat “sub ochii salvatorilor”, neavând veste de salvare.

Incendiul s-a declanşat luni, în timp ce una dintre nave transfera carburant în a doua, determinând echipajele să sară peste bord. Cele două nave, Kandy şi Maestro, aveau echipaje formate din indieni şi turci. Kandy avea 17 membri ai echipajului, Maestro – 15, potrivit autorităţilor ruse.

“Ambasada noastră la Moscova este în contact permanent cu agenţiile ruse abilitate, pentru a avea mai multe informaţii cu privire la indienii implicaţi în accident şi pentru a oferi ajutorul necesar”, a anunţat diplomaţia indiană într-un comunicat.

Citește și: ELN cere garanții pentru liderii săi din Cuba

Potrivit lui Aleksei Kravcenko, focul de pe nave continua marţi dimineaţa. “Este o cantitate foarte mare de carburant acolo”, a declarat el.

Accidentul a avut loc lângă strâmtoarea Kerci, aflată de curând în centrul noilor tensiuni dintre Rusia şi Ucraina. În noiembrie, Rusia a deschis focul şi a capturat în apropierea acestei strâmtori trei nave de război ucrainene, cu 24 de marinari la bord, declanşând cea mai gravă confruntare cu Kievul după anexarea Crimeei de către Moscova, în 2014.

Știre inițială: În total, 14 persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul de pe două nave sub pavilion tanzanian în apropiere de strâmtoarea Kerci, în largul Peninsulei Crimeea anexate în 2014 de Moscova, au anunţat luni autorităţile ruse, relatează AFP.

“Sunt 11 corpuri”, a declarat pentru AFP Aleksei Kravcenko, purtător de cuvânt al Agenţiei federale ruse a transporturilor maritime şi fluviale.

 

“Alte trei persoane au dispărut în apă sub ochii membrilor echipei de salvare”, a adăugat el.

Aceşti trei membri ai echipajului sunt oficial consideraţi ca dispăruţi, dar foarte probabil au murit, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Cele două nave, Kandy şi Maestro, aveau echipaje alcătuite în principal din cetăţeni din Turcia şi India, a mai precizat sursa citată. Kandy avea 17 membri ai echipajului, iar Maestro 14.

 

Un precedent bilanţ anunţase 10 morţi şi 14 supravieţuitori.

Incendiul a izbucnit când una dintre nave transfera carburant celei de-a doua, membrii echipajelor sărind în mare pentru a scăpa din calea flăcărilor, a precizat sursa.

Victimele au fost transportate în portul Kerci, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tags: crimeeaincendiuIndiaKandy. Maestromarea azovnavestrâmtoarea Kerciturcia
Categorii: Diaspora