UPDATE: Atac armat în Las Vegas. Cel puţin 20 morţi şi peste 100 de răniţi – FOTO/LIVE VIDEO

Publicat:

UPDATE 3: Atacatorul se afla la etajul al 32-lea al hotelului-cazinou Mandalay Bay, în apropierea căruia se desfăşura concertul. 

“Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi l-au împuşcat pe suspect. Acesta a murit”, a declarat presei şeriful oraşului Las Vegas, Joe Lombardo. Atacatorul a fost identificat, este vorba de un locuitor al oraşului, a adăugat şeriful, fără a-i dezvălui identitatea.


“Până în acest moment, avem cunoştinţă de cel puţin 20 de morţi şi de peste 100 de răniţi”, a precizat el.

Circumstanţele în care s-a produs atacul rămân neclare, iar motivaţia suspectului este necunoscută deocamdată. Poliţia a menţionat că este în căutarea partenerei de viaţă a atacatorului, o tânără pe nume Marilou Danley.

Las Vegas PD

Conform primelor mărturii şi indicii, focurile de armă au avut ca ţintă persoanele care asistau la un concert al cântăreţului Jason Aldean.

Într-un mesaj pe Instagram, muzicianul a precizat că el şi trupa sa sunt în siguranţă. “Seara a fost mai mult decât groaznică”, a spus el, menţionând că ‘gândurile şi rugăciunile’ sale merg către toţi cei care se aflau duminică noapte la concert.

UPDATE 2:  Cel puţin 20 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în atacul armat care a avut loc în noaptea de duminică spre luni la Las Vegas, a anunţat poliţia, potrivit AFP. 

Poliţia a mai precizat că suspectul din acest atac care a avut loc pe principala arteră din Las Vegas, în timpul unui concert de muzică country care se desfăşura în aer liber în zonă, a fost împuşcat. 

UPDATE 1: Poliţia a anunţat că a ucis un suspect în atacul armat care a avut loc în cursul nopţii la Las Vegas şi în care, potrivit unui spital local, au fost omorâte două persoane şi rănite 24, relatează AFP. 

Poliţia a intervenit în forţă pe principala arteră din oraşul din vestul SUA, după informaţii privind focuri de armă la hotelul-cazinou Mandala Bay.

UPDATE: Cel puţin două persoane au fost ucise luni şi 24 au fost spitalizate cu plăgi împuşcate în Las Vegas, a anunţat un purtător de cuvânt al spitalului local, în timp ce poliţia a intervenit în forţă în cursul nopţii de duminică spre luni pe principala arteră din oraşul din vestul SUA, după informaţii privind focuri de armă la hotelul-cazinou Mandala Bay, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Verificăm informaţii conform cărora ar exista un atacator înarmat activ în interiorul sau în jurul cazinoului”, a scris poliţia pe Twitter.

Conform publicaţiei Las Vegas Sun, s-a tras asupra mai multor persoane, printre care şi un poliţist, în timpul unui concert de muzică country care se desfăşura în aer liber în zonă.

Nu se ştie încă dacă este vorba de unul sau de mai mulţi atacatori.

Citeşte şi: Statul Islamic revendică atacul de la Marsilia

Din înregistrări video postate pe reţele de socializare se vede cum sute de oameni fug de la locul incidentului, scrie BBC News.

În unele înregistrări se aud sunete de focuri de la ceea ce pare o armă automată.

Poliţia a sfătuit populaţia să evite zona şi a închis mai multe artere de circulaţie în partea de sud a oraşului, potrivit DPA. Poliţia a mai anunţat că ar putea exista întârzieri în decolarea unor avioane de pe aeroportul McCarran.

Ştire iniţială: Poliţia din Las Vegas a transmis luni că un atacator înarmat s-ar afla liber în celebra zonă cu cazinouri a oraşului şi a cerut locuitorilor să fie precauţi, relatează DPA şi BBC News. 

Conform unei postări pe Twitter a departamentului de poliţie, persoana înarmată s-ar afla în apropierea cazinoului Mandalay Bay.

“Cerem tuturor să evite zona”, se mai menţionează în postare.

Potrivit Reuters, un utilizator de Twitter a scris că hotelul în care se află cazinoul a fost închis, în timp ce un alt utilizator, citând poliţia, a spus că doi atacatori s-ar afla la etajului al 32-lea al hotelului şi ar fi tras asupra unui bodyguard şi asupra poliţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.