X

(UPDATE) Atentat cu maşină-capcană în Iran. Cel puţin două persoane au murit – VIDEO

UPDATE: Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană care a avut loc asupra unui post de comandament al poliţiei în oraşul Chabahar din sud-estul Iranului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Mai multe media iraniene au transmis că mai întâi s-au auzit focuri de armă, urmate de o explozie puternică în jurul orei locale 10:00 în acest oraş-port situat la o sută de kilometri vest de frontiera pakistaneză, în provincia Sistan-Baluchistan, unde au loc cu regularitate violenţe atribuite unor grupări jihadiste sau separatiste.

Ştire iniţială: Cel puţin patru persoane au murit joi într-un atentat cu maşină-capcană asupra unei secţii de poliţie în sud-estul Iranului, a relatat televiziunea de stat, care a adăugat că multe alte persoane au fost rănite, potrivit Reuters şi AFP.

“Cel puţin patru persoane au căzut martiri, iar multe altele au fost rănite” în acest “atentat terorist” care a avut loc în oraşul Chabahar, a precizat televiziunea de stat.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

Deşi detaliile atacului sunt încă neclare, se pare că postul regional al comandamentului poliţiei a fost atacat de un grup de bărbaţi înarmaţi încă neidentificaţi.

“Ei au atacat şi au fost respinşi de forţele de securitate, după care au aruncat în aer o maşină-capcană”, a declarat la televiziunea de stat Rahmdel Bameri, guvernator de Chabahar.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

Explozia a fost extrem de puternică.


Port la Oceanul Indian la o sută de kilometri vest de frontiera dintre Iran şi Pakistan, Chabahar este situat în provincia Sistan-Baluchistan, unde au loc cu regularitate atentate atribuite unor grupări jihadiste sau separatiste.

Tags: atentatChabaharIranmasina capcanaprovincia Sistan-Baluchistan
Categorii: Sinteze