X

UPDATE: BOMBĂ la o şcoală din Crimeea. 18 oameni au murit şi peste 50 sunt răniţi – VIDEO

UPDATE: O explozie produsă miercuri la o şcoală din oraşul Kerci, din Peninsula Crimeea, a fost cauzată de un dispozitiv explozibil care nu a fost încă identificat, a anunţat agenţia RIA Novosti, care citează Comitetul naţional de combatere a terorismului, relatează Reuters.

În explozie au fost ucise 18 persoane şi peste 50 au fost rănite, au anunţat agenţii de presă ruse. Medicii au confirmat că până acum au fost internate 34 de persoane, majoritatea fiind elevi.

Autorităţile au revenit cu informaţii şi au declarat că atacul armat va fi investigat ca omucidere, renunţând la ipoteza unui act terorist.

Suspectul principal al acestui măcel a fost identificat. El are 22 de ani şi s-a sinucis până să ajungă forţele de securitate, informează Russia Today. Deocamdată numele acestuia nu a fost făcut public, dar se cunoaşte că era elev al acestei şcoli.

 

К колледжу подъехали БТРы и военные с автоматами#Керчь pic.twitter.com/NCbvJF7wII


Potrivit martorilor, înainte de explozie au fost auzite mai multe focuri de armă. Aceştia povestesc că au văzut mai mulţi indivizi mascaţi şi înarmaţi cu mitraliere, care trăgeau la întâmplare în elevi, informează şi Russia Today.


Anterior, agenţia de presă RIA Novosti a anunţat că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz. 

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite, miercuri, într-o explozie produsă la o şcoală din oraşul Kerci, în Peninsula Crimeea, au anunţat agenţii de presă ruse, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz.

Aproximativ 40 de persoane au fost rănite, a precizat agenţia de presă rusă, citând servicii de urgenţă. Şcoala în care s-a produs explozia este un colegiu tehnic care asigură formare profesională elevilor.

Rusia a anexat regiunea Crimeea de la Ucraina în 2014, atrăgându-şi astfel condamnări la nivel internaţional şi sancţiuni occidentale. Peste strâmtoarea Kerci a fost construit un pod care leagă Crimeea de Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat în mai la inaugurarea podului peste strâmtoarea Kerci. Şeful statului rus, aflându-se la volanul unui KAMAZ, a condus un convoi de treizeci de camioane care au testat rezistenţa podului, notează RIA Novosti. 

Citeşte şi: Închisoarea Guantanamo rămâne deschisă cel puţin 25 de ani

Mediafax transmite că mai multe persoane au murit și cel puțin 18 au fost rănite grav, după ce un cilindru de gaz a explodat într-un colegiu din orașul Kerci, situat în estul Peninsulei Crimeea, au anunțat reprezentanții Serviciilor de Urgență din Rusia, citați de agenția Tass.

Conform informațiilor transmise de către medici, cel puțin 18 persoane au fost transportate la spital.

Citeşte şi: Închisoarea Guantanamo rămâne deschisă cel puţin 25 de ani

Momentan nu se cunoaște numărul exact al persoanelor decedate sau rănite.

„Explozia a avut loc în această dimineață. Sunt morți și răniți. Serviciile de urgență sunt la locul incidentului”, a transmis o sursă din cadrul Serviciului.

Tags: crimeeaexplozieKercirusiascoala
Categorii: DiasporaȘtirile zilei