UPDATE. Cel puțin 21 de persoane au murit după ce o ambarcațiune s-a scufundat în Thailanda – FOTO

Publicat:

UPDATE: Cel puțin 21 de persoane au murit și alte zeci sunt considerate dispărute, după ce o ambarcațiune la bordul cărora se aflau 105 persoane s-a scufundat lângă insula Phuket din Thailanda, relatează BBC, potrivit mediafax.

Ambarcațiunea Pheonix, cu 105 persoane la bord, majoritatea turiști chinezi, s-a scufundat joi după-masă în Thailanda din cauza unei furtuni. Operațiunea de salvare, suspendată pe timpul nopții, a fost reluată vineri dimineață.


Momentan nu se știe exact câți oameni au fost scoși din apă. Scafandri continuă să cerceteze nava scufundată în căutarea mai multor persoane.

Centrul regional de salvare din Phuket, citat de BBC, a anunțat că 21 de persoane decedate au fost scoase din apă. Reprezentanții Marinei Regale din Thailanda, citați de Reuters, au stabilit bilanțul la 27 de persoane.

Un vas de pescuit a salvat joi 48 de persoane din mare. O altă persoană a fost găsită în viață la câțiva kilometri de locul accidentului.

Şapte corpuri au fost recuperate în largul staţiunii Phuket din sudul Thailandei, în timp ce zeci de turişti chinezi erau daţi dispăruţi a doua zi după un naufragiu, au anunţat vineri autorităţile, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Echipele de “salvare ale marinei au pescuit şapte corpuri”, ridicând bilanţul morţilor la opt, a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei Phuket, Busaya Jaipiem.

Citeşte şi: Fondatorul sectei Aum, organizatorul atentatului cu sarin din metroul din Tokyo a fost executat

Căutările efectuate de zeci de scafandri s-au concentrat vineri asupra epavei vasului “Phoenix”, care a ignorat avertismentul de furtună în această perioadă de muson când Marea Andaman este tumultuoasă.

În total, 49 de persoane sunt date dispărute.

Peste treizeci de scafandri urmează să inspecteze epava vasului. Patru nave ale marinei thailandeze şi un elicopter participă la operaţiunile de căutare.

Marina thailandeză a anunţat că Phoenix s-a scufundat la 40 de metri sub suprafaţă, la câţiva kilometri de coasta Koh He, o mică insulă cunoscută pentru formaţiunile sale de corali.

Citeşte şi: Dramă în Thailanda. Un salvator al copiilor blocaţi în peşteră a murit

Vasul, surprins de o furtună şi un val de cinci metri, s-a scufundat joi cu 105 persoane la bord, în special pasageri chinezi. Alte nave s-au aflat în dificultate joi în aceeaşi regiune, ignorând avertismentul de furtună privind riscurile de vreme nefavorabilă pe mare, difuzat miercuri.

Phuket atrage mulţi vizitatori străini, inclusiv occidentali şi turişti chinezi, care formează cea mai mare parte a celor 35 de milioane de turişti aşteptaţi în acest an în Thailanda.

Thailanda se află de asemenea în centrul atenţiei mass-media internaţionale pentru încercarea de salvare a 12 copii şi antrenorului lor blocaţi de 12 zile într-o peşteră inundată din nordul ţării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se află la Chișinău. Citește și: Ne așteaptă zile de...

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar Cinci persoane au fost...

Maxim Moroșan a scăpat din spatele gratiilor

Maxim Moroșan a scăpat din spatele gratiilor Consilierul socialist Maxim Moroșan, reținut pe data de 28 iunie, după bătaia zdravănă care a avut loc pe teritoriul unui...

Maia Sandu i-a premiat pe elevii care au luat BAC-ul cu 10

Maia Sandu i-a premiat pe elevii care au luat BAC-ul cu 10 Absolvenții care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat au fost premiați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.