UPDATE. Cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA

Publicat:

UPDATE: Numărul persoanelor rănite în atacul armat din Las Vegas a depăşit 400 de victime, autorităţile anunţând că 406 persoane au fost internate, multe cu leziuni grave.

Potrivit poliţiştilor, atacatorul s-a sinucis înainte ca forţele de intervenţie să reuşească să intre în camera sa de hotel de unde trăgea.


Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Atacatorul a deschis focul de la etajul al 32-lea al unui hotel timp de câteva minute înainte să fie împuşcat mortal de poliţie, informează luni Reuters.

Printre morţi se numără şi un ofiţer de poliţie care nu se afla în timpul serviciului. Un alt poliţist a fost rănit grav.

Citeşte şi: Atacatorul din Las Vegas a fost identificat. Bilanţul CUTREMURĂTOR al victimelor creşte dramatic – FOTO/VIDEO

Bilanţul morţilor, despre care poliţia a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depăşind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali.

Mii de oameni panicaţi au fugit, împiedicându-se unii de alţii, în timp ce ofiţerii de poliţie ajungi la faţa locului încercau să îl localizeze şi să îl ucidă pe atacator. Mulţi dintre cei aflaţi la concert, unii cu hainele plini de sânge, au rătăcit pe străzi după atac.

Citeşte şi: Atac armat în Las Vegas. Cel puţin 20 morţi şi peste 100 de răniţi – FOTO/LIVE VIDEO

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, iar motivaţia suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se ştie ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliţei.

Poliţia a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite de asemenea doua maşini care îi aparţineau suspectului.

Preşedintele american a transmis un mesaj de condoleanţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.