X

UPDATE: Cel puţin 86 de morţi după scufundarea unui feribot în lacul Victoria din Tanzania

Autoritățile din Tanzania au recuperat 86 de corpuri din Lacul Victoria, după ce un feribot cu sute de persoane l-a bord s-a scufundat joi după-amiază, au transmis oficialii locali, citați de BBC, potrivit mediafax.

Autoritățile au anunțat că numărul persoanelor decedate poate trece de 200. Salvatorii au reluat căutările vineri dimineață, după o noapte de pauză.

Feribotul MC Nyerere s-a răsturnat în apropiere de mal, între insulele Ukora și Bugolora din Tanzania.

Presa locală relatează că feribotul avea capacitatea de 100 de persoane, dar în momentul scufundării la bord se aflau peste 400 de pasageri.

Aproximativ 100 de persoane au scăpat cu viață în urma incidentului, 37 dintre acestea fiind internate în spital în stare gravă.

Numărul exact al persoanelor care se aflau la bord nu a fost descoperit, deoarece persoana care se ocupa de bilete a murit, iar datele de pe aparatul de taxare s-au pierdut.

Lacul Victoria este cel mai mare din Africa și se întinde la granița dintre Tanzania, Uganda și Kenya.

Ştire iniţială: Cel puţin 42 de oameni s-au înecat joi, după ce un feribot s-a scufundat în Tanzania, în lacul Victoria, informează Reuters. Potrivit unui oficial local, bilanţul victimelor ar putea depăşi 200, potrivit agerpres.

Operaţiunea de salvare s-a întrerupt până vineri dimineaţa, a declarat comisarul districtului Ukerewe, colonelul Lucas Magembe.

Citește și : Viktor Orban : UE nu ar trebui să „pedepsească” Londra pentru Brexit

Potrivit estimărilor iniţiale, la bordul navei MV Nyerere se aflau peste 400 de persoane.

Feribotul s-a scufundat joi după-masa, la numai câţiva metri de chei, a precizat compania TEMESA, care opera cursa de pe lacul Victoria. O purtătoare de cuvânt a declarat că întreţinerea navei fusese efectuată de numai câteva luni, inclusiv la cele două motoare.

Citește și : Cel puţin trei morţi în urma unui atac armat produs în statul american Maryland

Reuters reaminteşte că în 1996 un dezastru similar pe lacul Victoria s-a soldat cu cel puţin 500 de morţi, iar în 2012 s-au înecat 145 de oameni în urma scufundării unui feribot în arhipelagul tanzanian Zanzibar.

Tags: feribotLucas MagembeTanzaniaVictoria
Categorii: Știrile zilei