X

UPDATE. Cutremur PUTERNIC în Mexic. Mai multe clădiri din capitală S-AU PRĂBUŞIT! FOTO-VIDEO

UPDATE: Potrivt US Geological Survey (USGS), seismul din Mexic a avut o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter. Unda telurică a zguduit puternic clădirile din capitala ţării.

Aterior, autorităţile anunţaseră cutremurul cu o magnitudine de 7,4 grade/Richter.

Epicentrul a fost înregistrat la 8 km sud-est de Atencingo, în statul Puebla, la o adâncime de 51 de km, conform datelor USGS.

Bursa de mărfuri a fost închisă şi mai multe magazine şi-au tras obloanele pentru tot restul zilei.

Ştire iniţială. Un cutremur puternic a fost resimţit la Ciudad de Mexico, unde clădiri au fost zdruncinate puternic marţi, ziua în care capitala marchează un seism din 1985 soldat cu pagube importante, relatează The Associated Press.

Amploarea eventualelor pagube sau victime era neclară imediat, însă oameni au fugit din clădiri de birouri, în centru, pe bulevardul Reforma.

Potrivit agenţiei mexicane de seismologie, cutremurul a avut o intensitate de 6,8, iar epicentrul acestuia a fost localizat la est de capitală, în statul Puebla.

Fotografii au căzut de pe pereţi, iar obiecte se zdruncinau pe suprafeţe plane, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare.  Unele persoane s-au băgat sub birouri pentru ca să se protejeze.

Marţi, mai devreme, în clădiri din întregul oraş au avut loc exerciţii de pregătire pentru cutremure, marcându-se astfel cutremurul din 1985.

Tags: Ciudad de MexicocladiricutremurmexicpagubePueblaRichter
Categorii: Știrile zilei