UPDATE: Hackerii ruşi au atacat biroul de campanie care lucrează pentru Joe Biden. Reacţia Kremlinului nu se lasă aşteptată!

Publicat:

UPDATE: Microsoft a alertat recent o firmă de consultanţă care lucrează pentru campania lui Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie în SUA, că a fost ţinta unor hackeri despre care compania americană spune că ar fi susţinuţi de Rusia, au declarat joi pentru Reuters trei surse apropiate dosarului, transmite şi agerpres.

În ultimele două luni, respectivii ‘hackeri’ au vizat personalul SKDKnickerbocker, o firmă de consultanţă politică având sediul la Washington, care lucrează cu responsabili democraţi, au precizat sursele.


Citește și: 900.000 de oameni au pierdut lupta cu coronavirusul

O sursă apropiată SKDKnickerbocker a declarat că atacatorii cibernetici nu au putut să pătrundă în reţeaua informatică a firmei. ‘Este bine protejată, nu a existat nicio breşă’, conform acesteia.

Solicitată pentru un comentariu, Hilary Rosen, vicepreşedinta SKDKnickerbocker, nu a dorit să vorbească. De asemenea, un purtător de cuvânt al lui Joe Biden nu a răspuns la solicitările de a comenta dezvăluirile.

Agenţiile de informaţii americane avertizează de mai multe luni că hackeri susţinuţi de state ar putea încerca să interfereze în alegerile din noiembrie în SUA, în care se vor confrunta actualul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, şi candidatul democrat Joe Biden.

Citește și: Reuniune de urgență UE-Londra privind un proiect de lege controversat

Investigaţii coordonate de procurorul special Robert Mueller şi Comisia pentru serviciile de informaţii din Senat au ajuns la concluzia că a existat o ingerinţă a Rusiei în campania electorală americană din 2016. Procurorul Mueller a avertizat că Moscova se implică din nou în actuala campanie electorală.

Reacţia Kremlinului nu s-a lăsat mult aşteptată. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov a declarat joi că informaţiile potrivit cărora hackeri ruşi susţinuţi de Moscova au vizat una din principalele firme de consiliere a echipei de campanie a candidatului democrat Joe Biden sunt un ‘nonsens’, potrivit Reuters.

Citeşte şi: Belgradul o dă la întors: Decizia de relocare a ambasadei din Israel nu este definitivă!

Ştire iniţială: Microsoft a avertizat recent SKDKnickerbocker, un cabinet de consiliere politică ce lucrează pentru campania lui Joe Biden, candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, că a fost ţinta unor hackeri – susţinuţi de Rusia -,declară trei surse apropiate dosarului pentru Reuters, potrivit news.ro.

În ultimele două luni, aceşti hackeri au vizat personalul SKDKnickerbocker, un cabinet de consiliere politică cu sediul la Washington care consiliază oficiali democraţi, au precizat sursele citate.

O sursă apropiată SKDKnickerbocker declară că hackerii nu au reuşit să pătrundă în reţeaua informatică a cabinetului.

”Ei sunt bine protejaţi, aşadar nu a existat o falie”, a declarat ea.

Contactată de Reuters, vicepreşedinta SKDKnickerbocker, Hilary Rosen, nu a dorit să facă declaraţii. Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden nu a răspuns.

Agenţiile americane de spionaj avertizează de mai multe luni că hackeri susţinuţi de state ar putea încerca să se amestece în alegerile americane de la 3 noiembrie, în care Biden îl înfruntă pe preşedintele în exerciţiu Donald Trump.

Anchete efectuate de către procurorul special Robert Mueller şi Comisia Informaţiilor din cadrul Senatului au conchis că Rusia s-a amestecat în campania electorală americană din 2016.

Mueller a avertizat că Rusia se implică din nou în actuiala campanie.

Una dintre surse declară că nu se ştie dacă atacul viza în mod expres campania lui Joe Biden sau alt client al cabinetului de consultanţă politică.

Directoarea generală a SKDKnickerbocker, Anita Dunn, a fost directoarea însărcinată cu Cominicarea la Casa Albă în timpul lui Barack Obama şi este o consilieră de prim-plan a lui Joe Biden.

Potrivit surselor citate, atacurile vizând SKDKnickerbocker semnalate de Microsoft au la bază  “phishing”-ul – o tehnică de uzurpare a identităţii care care permite accesul la parole.

Contactată de Reuters, o purtătoare de cuvânt a Microsoft a refuzat să comenteze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore Pentru ziua de astăzi, vremea în mare măsură nu reprezintă schimbări majore, anunță meteorologii. Precipitații nu se prevăd. Vântul...

Biden acordă vineri un interviu de mare risc

Biden acordă vineri un interviu de mare risc Dacă reuşeşte, nu va fi salvat, dar dacă ratează, candidatura lui pentru al doilea mandat va atârna...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.