X

UPDATE: O româncă și fiica ei au fost ucise de un criminal în serie – VIDEO

UPDATE: Poliţia cipriotă efectuează căutări la Kokkini Limni (Lacul Roşu) de lângă mina Mitsero, după ce un ofiţer de armată de 35 de ani a mărturisit că a aruncat aici cadavrele a trei victime – Livia Florentina Bunea şi fiica ei de opt ani Elena Natalia Bunea din România şi Maricar Valdez Arquiola din Filipine, relatează site-ul in-cyprus.com, potrivit agerpres.

Între timp, precizează sursa citată, continuă pregătirile pentru a trimite scafandri în lacul Xyliatou unde suspectul – care pe social media se prezenta cu numele Orestis – a spus poliţiei că a aruncat cadavrul fetiţei de şase ani Sierra, care a dispărut împreună cu mama ei în mai 2018.

Cadavrul mamei acestei fetiţe, Marry Rose Tiburcio a fost descoperit într-un puţ de mină abandonat la Mitsero. În puţ a fost găsit şi un alt cadavru despre care se crede că este al lui Arian Palanas Lozano, dar căutările cu camere robotizate ale pompierilor au stabilit că nu există indicii că ar exista şi alte cadavre în puţul inundat adânc de 130 de metri.

Bărbatul se află deja în custodia poliţiei pentru uciderea premeditată a trei femei, dar a fost legat de şapte victime.

Joi, poliţia a recuperat trupul unei femei necunoscute din Asia dintr-un puţ secat din apropierea unui poligon din apropiere de Orounta. Se crede că femeia ar fi din Nepal sau India, dar suspectul nu a putut sau nu a vrut să dea mai multe informaţii privind identitatea sa.

Poliţiştii au fost ajutaţi să ajungă la situl din Orounta de suspect.

Acest caz este unul fără precedent pentru Cipru, motiv pentru care au fost chemaţi experţi britanici să ajute la anchetă, iar ei vor ajunge luni în ţară.

Suspectul se află deja în custodia poliţie şi urmează să compară mâine în faţa unui tribunal pentru prelungirea arestului preventiv.

Între timp, în faţa palatului prezidenţial din Nicosia urmează să aibă loc vineri, la ora locală 18.00, un protest împotriva modului în care sunt gestionate de poliţie cazurile de femei dispărute.

Femeia din România şi fiica ei au fost date dispărute în septembrie 2016. Maricar Valdez Arquiola a fost dată dispărută în ultima parte a lui 2017, Marry Rose şi fiica ei în mai 2018 şi Arian în iulie 2018.

În audierile de la tribunal, poliţia a precizat că ofiţerul este suspectat că şi-a abordat victimele pe un site de dating online, relatează euronews.com.

Știre inițială: Un căpitan de armată arestat de poliţia din Cipru pentru uciderea a două filipineze, a recunoscut alte cinci crime, printre care şi a unei femei de origine română şi a fiicei ei, relatează AP, preluată de 9news.com.au, potrivit agerpres.

Un oficial de poliţie a declarat pentru Associated Press că dacă declaraţiile făcute de suspect în timp ce era interogat sunt adevărate, el a ucis în total cinci femei şi două fete. Toate femeile cu excepţia uneia erau de origine asiatică.

Citește și: O lideră a vestelor galbene critică discursul lui Macron și cere continuarea protestelor

Printre ele se află două femei filipineze ale căror trupuri au fost găsite într-un puţ minier abandonat la şase zile distanţă unul de altul. Poliţia a anunţat anterior că suspectul a recunoscut că a ucis-o pe Marry Rose Tiburcio, de 38 de ani, şi o a doua femeie, identificată de media din Cipru ca fiind Arian Palanas Lozano, de 28 de ani.

Autorităţile au efectuat căutări în puţul inundat şi într-un lac pentru a descoperi urme ale fiicei de şase ani date dispărute a lui Marry Rose Tiburcio, Sierra. Anchetatorii cred acum, plecând de la mărturisirile suspectului, că fetiţa ar fi una dintre cele şapte victime ale sale, a declarat oficialul de poliţie citat.

Un al doilea oficial din poliţie a confirmat că ofiţerul a mărturisit uciderea a şapte persoane. Ambii oficiali au vorbit despre caz sub acoperirea anonimatului, întrucât nu li se permite să dezvăluie detalii despre o anchetă în desfăşurare.

Investigaţia a fost extinsă de la o dublă crimă la una triplă, după ce autorităţile au informat un judecător la o audiere că suspectul avea legături cu o a treia femeie din Filipine, care a dispărut în urmă cu 16 luni.

Citește și: Vladimir Putin l-a convins pe Kim Jong Un – Coreea de Nord va renunța la programul nuclear

Un martor le-a declarat anchetatorilor că căpitanul de armată avea fotografii cu permisul temporar de şedere a lui Maricar Valtez Arquiola, de 31 de ani, care au fost făcute în ziua în care aceasta a dispărut, în decembrie 2017.

Suspectul iniţial a negat că ar fi ucis-o pe Arquiola, dar apoi s-a răzgândit după o audiere la tribunal, a anunţat oficialul de poliţie. Numele suspectului nu poate fi făcut public întrucât acesta nu a fost inculpat pentru nicio infracţiune, dar presa din insulă deja l-a ”botezat”: Nikos Metaxas sau “Orestis”

În timpul interogatoriului de joi, căpitanul a recunoscut alte trei victime, printre care şi o femeie din Nepal al cărui trup a spus că l-a aruncat vara trecută în zona unui poligon militar, a precizat oficialul din poliţie.

Poliţiştii au descoperit un trup neînsufleţit în zona poligonului joi seară, după ce suspectul le-a dat indicaţii privind drumul pe care trebuie să îl parcurgă, a spus oficialul citat.

Suspectul ar mai fi spus şi că a ucis o femeie de origine română şi pe fiica sa. Surse din poliţie citate de CNA susţin că românca şi fiica sa erau date dispărute din 2016.

Investigatorii intenţionează să continue să-l interogheze pe suspect pentru a stabili dacă spune adevărul şi pentru a găsi dovezi că a omorât, eventual, şi alte persoane.

Autorităţile l-au prins pe ofiţer săptămâna trecută, verificând activitatea online a lui Marry Rose Tiburcio.

Poliţia a precizat că cinci specialişti britanici, printre care şi un medic legist, vor veni în Cipru pentru a ajuta la anchetă.

Citește și : Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din familia europeană a Liberal-Democraților

Activiştii care militează pentru susţinerea imigranţilor în Cipru au criticat poliţia, afirmând că aceasta nu a reuşit să avanseze prea mult ancheta după ce trupurile celor două femei care au fost găsite în aprilie în mina părăsită au fost date dispărute în urmă cu aproape un an.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei Andreas Angelides a apărat acţiunile poliţiei. El a declarat pentru postul privat Stigma că parlamentarii ciprioţi au refuzat o solicitare a poliţiei de anul trecut de a adopta o lege care le-ar fi asigurat acces poliţiştilor acces la datele personale ale persoanelor dispărute.

Şeful serviciului de pompieri Marcos Trangolas a declarat că scafandrii au terminat de explorat puţul minier inundat şi intenţionează să continue să caute şi vineri fetiţa dispărută, într-un rezervor aflat la 8 km de mină.

Tags: Arian Palanas LozanoCiprucriminal in seriefilipineKokkini Limni (Lacul Roşu)Livia Florentina BuneaMarry Rose Tiburcio
Categorii: DiasporaȘtirile zilei