UPDATE: Suspendarea parlamentului britanic este ANULATĂ de Tribunalul Suprem

Publicat:

UPDATE: Tribunalul Suprem din Regatul Unit a dat marţi, cu un verdict în unanimitate, o decizie împotriva premierului britanic conservator Boris Johnson, considerând ilegală suspendarea Parlamentului timp de cinci săptămâni, transmit AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Cei 11 judecători ai instanţei judiciare supreme din această ţară aveau de examinat două recursuri diferite: cea a Curţii de Apel din Scoţia, care a considerat ilegală măsura adoptată de şeful guvernului de la Londra, şi cea a Tribunalului Superior din Londra, care a considerat că respectiva chestiune este de competenţa politicului.


Citește și: Două rachete au căzut la doi pași de ambasada SUA din Bagdad

”Aceasta nu a fost o suspendare normală. Ea a împiedicat parlamentul să îşi îndeplinească rolul său normal”, a declarat preşedintele Tribunalului Suprem al Regatului Unit, Brenda Hale.

La puţin timp după acest anunţ, liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, i-a cerut premierului Boris Johnson să demisioneze.

În cadrul Congresului anual al Partidului Laburist, ce are loc la Brighton (sudul Angliei), Corbyn l-a ”invitat pe Boris Johnson să-şi reconsidere funcţia şi să devină prim-ministrul cel mai efemer care a existat vreodată”.

De asemenea, liderul laburist a solicitat convocarea imediată a parlamentului de la Londra.

În ceea ce o priveşte, Comisia Europeană a refuzat să facă vreun comentariu referitor la ”chestiunile constituţionale interne” ale Regatului Unit.

Citește și: CUTREMUR puternic în Puerto Rico

Marţi după-amiază, preşedintele Camerei Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic), John Bercow, i-a invitat pe deputaţii britanici să-şi reia activitatea miercuri la ora locală 11:30 (10:30 GMT), după ce Tribunalul Suprem a decis că suspendarea parlamentului de către premierului Boris Johnson a fost ilegală.

”Le-am cerut autorităţilor camerei să ia măsurile necesare pentru a ne reuni mâine la 11:30”, a spus Bercow, care a salutat hotărârea de marţi a Tribunalului Suprem.

 

Știre inițială: Tribunalul Suprem din Regatul Unit a dat marţi, cu un verdict în unanimitate, o decizie împotriva premierului britanic conservator Boris Johnson, considerând ilegală suspendarea Parlamentului timp de cinci săptămâni, transmite EFE.

Cei 11 judecători ai instanţei judiciare supreme din această ţară aveau de examinat două recursuri diferite: cea a Curţii de Apel din Scoţia, care a considerat ilegală măsura adoptată de şeful guvernului de la Londra, şi cea a Tribunalului Superior din Londra, care a considerat că respectiva chestiune este de competenţa politicului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor Cel puţin...

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.