Uraganul Delta a lovit puternic statul american Louisiana

Publicat:

Uraganul Delta a lovit statul american Louisiana, vineri seară, la doar şase săptămâni după uraganul Laura, aducând ploi abundente şi vânt puternic, scrie news.ro .

După ce a pătruns pe uscat în Texas, el a fost redus la categoria 1, dar meteorologii încă îl consideră o furtună periculoasă.


Delta este a zecea furtună din sezon care loveşte SUA continentală, cifră record pe care unii cercetători o pun pe seama schimbărilor climatice.

Citește și : A doua dezbatere Trump-Biden anulată

Phil Klotzbach, cercetător la Colorado State University, a spus vineri că Delta este a patra furtună care a primit un nume din Louisiana în acest sezon, egalând recordul din 2002.

Potrivit National Hurricane Center, rafalele de vânt ajung la 75 mile/oră (120 km/h) şi au fost emise alerte privind inundaţii.

Delta este aşteptat să se deplaseze spre nord-estul statului până sâmbătă dimineaţă, apoi va ajunge în nordul Mississippi şi în Tennessee Valley.

Valuri puternice provocate de furtună au lovit, vineri, coasta de sud-vest.

Şase milioane de oameni din Louisiana până în Mississippi şi vestul Tennessee au fost avertizaţi privind inundaţiile.

Este a şasea oară anul acesta când locuitorii din Louisiana s-au pregătit pentru un uragan. Aproximativ 440.000 de gospodării au rămas fără curent electric, vineri seară.

Citește și : OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.