X

Uraganul Delta urmează să lovească zona de coastă a statului Louisiana

Ochiul uraganului Delta se deplasează spre nord peste coasta de sud-vest a statului Louisiana şi urmează să ajungă deasupra uscatului în cursul zilei de vineri, conform unui anunţ al Centrului Naţional american pentru Uragane (NHC), transmite Reuters, potrivit agerpres

Uraganul de categoria 3 pe scara de intensitate Saffir-Simpson a fost localizat la aproximativ 205 kilometri sud-sud-vest de Cameron, Louisiana. Furtuna este însoţită de vânturi care bat cu 185 km/h, conform NHC.

Citește și : Regele Harald al V-lea al Norvegiei a fost OPERAT la inimă

Locuitorii statului Louisiana suferă încă de pe urma pagubelor provocate de uraganul Laura, unul dintre cele mai violente uragane care au lovit vreodată regiunea, în care scenele dezolante au devenit de acum obişnuite. Numeroşi rezidenţi au evacuat joi oraşul Lake Charles, cunoscut pentru rafinăriile sale de petrol.

Guvernatorul de Louisiana, John Bel Edwards, le-a cerut locuitorilor să dea dovadă de cea mai mare prudenţă şi a anunţat că 2.400 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi pentru a veni în ajutorul populaţiei.

Vezi și : Israelul este PÂRJOLIT de mai multe incendii de vegetație (VIDEO). Zeci de locuințe au fost evacuate în grabă!

Rafale violente, străzi inundate de ploi torenţiale: Delta s-a abătut deja miercuri asupra Mexicului, lăsând în urma sa numeroase distrugeri, dar, din câte se pare, nicio victimă. Staţiunea balneară Cancun, situată în Peninsula Yucatan din sud-estul ţării, era presărată cu arbori smulşi din rădăcini şi stâlpi electrici culcaţi la pământ. Numeroase case şi edificii au fost avariate. Aproximativ 41.000 de turişti care se aflau în statul Quintana Roo au fost evacuaţi cu rapiditate înainte de sosirea uraganului.

Delta este cea de-a 26-a furtună tropicală formată în acest an în Oceanul Atlantic într-un sezon al uraganelor deosebit de agitat. Odată cu încălzirea apei de la suprafaţa oceanelor, uraganele devin tot mai puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă, care prevăd de asemenea o creştere a numărului de cicloane de categorie 4 şi 5.

Tags: DeltafurtunaLake CharlesNHCSaffir-Simpson
Categorii: Știrile zilei