Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Publicat:

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au invadat rețelele de socializare din SUA. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de forțe oculte, în timp ce alții susțin că statul folosește fondurile de refacere pentru migranți. 227 de oameni au murit din cauza uraganului.

Numeroase zvonuri false au apărut în ultimele zile pe rețelele de socializare din SUA, obligând autoritățile să prezinte dezmințiri, potrivit Reuters. Unul dintre zvonurile cele mai răspândite arată că Helene a fost o furtună concepută pentru a permite corporațiilor să exploateze zăcăminte de litiu din regiunile devastate, potrivit stiripesurse.


Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Alții acuză administrația președintelui Joe Biden că folosește fonduri federale pentru dezastre pentru a ajuta migranții sau sugerează că oficialii abandonează în mod deliberat cadavre în timpul operațiunilor din zonele calamitate

Candidatul Donald Trump a spus în timpul unui miting din această săptămână că Biden și Harris au folosit fonduri federale de urgență „pentru oameni care nu ar trebui să fie în țara noastră”.

„Acesta este un mesaj FALS. Nu a fost folosită nicio finanțare pentru asistență în caz de dezastre pentru a sprijini locuințele și serviciile migranților. Niciuna. Deloc”, a transmis Casa Albă care le-a cerut politicienilor să înceteze dezinformarea.

De asemenea, oficialii americani, inclusiv cei de la Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, au fost nevoiți să dezmintă informațiile potrivit cărora statul poate controla vremea.

Astfel de dezastre sunt adesea politizate, atrag atenția specialiștii.

„Manipularea prin răspândirea teoriilor conspirației și a dezinformarii, și politizarea evenimentului, vor îngreuna atât răspunsul și recuperarea din prezent, cât și luarea deciziilor în viitor”, a avertizat Kate Starbird, cofondatoare a Centrului pentru un Public Informat de la Universitatea din Washington.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Cel puțin 227 de persoane au murit din cauza Helene, care a distrus sud-estul SUA la sfârșitul lunii septembrie. Cele mai multe decese s-au produs în Carolina de Nord, iar altele au fost înregistrate în Florida, Georgia, Carolina de Sud, Tennessee și Virginia.

Helene este cea mai devastatoare furtună continentală de la Katrina în 2005 și se estimează că eforturile autorităților privind refacerea zonei vor ține ani de zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.