X

Uraganul Olaf a atins zona de uscat pe coasta mexicană a Pacificului

Uraganul Olaf a atins zona de uscat la primele ore ale zilei de vineri pe coasta mexicană a Pacificului, în apropiere de San José del Cabo, în sudul Baja California, înainte de a slăbi uşor din intensitate, de la categoria a 2-a la categoria 1, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, informează AFP, potrivit agerpres

Olaf a lovit zona de coastă, unde este situată staţiunea Los Cabos, cu viteze ale vântului de 155 km/h.

Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

Odată ce a pătruns pe uscat, uraganul a slăbit din intensitate, însă a continuat să afecteze vineri dimineaţă această regiune, cu viteze ale vântului de până la 150 km/h şi ploi torenţiale.

La ora 6:00 GMT, uraganul se afla la o distanţă de aproximativ 55 km de Cabo San Lucas şi la 75 km nord-vest de La Paz, o altă staţiune turistică populară, înaintând pe coastă.

Norii “provoacă ploi torenţiale punctuale de 150 până la 250 de milimetri în Baja California Sur”, a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie (SMN) din Mexic.

Ca urmare a riscului de inundaţii, autorităţile au evacuat un spital public din Los Cabos, a declarat Protecţia Civilă a statului.

Marţi, ploile abundente care au căzut în centrul ţării au inundat un spital din Hidalgo, provocând moartea a 14 pacienţi COVID-19 rămaşi fără ventilaţie asistată.

Transportul maritim a fost suspendat în porturile din această regiune de coastă, vineri dimineaţă, iar aeroporturile din Los Cabos şi La Paz au fost de asemenea închise, la fel ca şi şcolile.

Din cauza poziţiei sale geografice, Mexicul este expus impactului uraganelor.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare

La sfârşitul lunii august, uraganul Nora a lăsat în urmă un mort şi o persoană dispărută în statul mexican Jalisco, pe coasta Pacificului.

Tot în august, uraganul Grace, de categoria a 3-a, care a atins zona de uscat în regiunea Veracruz, pe coasta Atlanticului, a provocat moartea a 11 persoane.

Tags: Baja CaliforniaNHCOLAFSan José del CaboStatele Unite
Categorii: Știrile zilei