X

Uraganul Rosa s-a format în largul Peninsulei Baja California din Mexic

Un nou uragan, Rosa, s-a format în Oceanul Pacific, la o distanţă de aproximativ 770 de kilometri faţă de Peninsula Baja California din Mexic, au anunţat miercuri meteorologii de la U.S. National Hurricane Center (NHC), citaţi de Reuters, conform agerpres.

Cu vânturi ce ating viteze de aproape 120 de kilometri, Rosa, un uragan de categoria I, se îndreaptă spre vest, dar ar putea să îşi schimbe direcţia şi să se îndrepte spre nord-vest în cursul zilei de sâmbătă, au precizat specialiştii de la NHC, un centru meteorologic al cărui sediu general se află în oraşul american Miami.

Citește și : Trump cere respectarea cu stricteţe a sancţiunilor internaţionale impuse Coreii de Nord

Meteorologii se aşteaptă ca Rosa să genereze valuri înalte, care vor afecta zonele de coastă din partea sud-vestică a Mexicului şi din sudul Peninsulei Baja California spre sfârşitul acestei săptămâni şi pe durata weekendului. Aceste valuri sunt periculoase pentru practicanţii de surfing şi pot să influenţeze actualul tipar al curenţilor oceanici din zonele menţionate.

Uraganul Rosa va produce, de asemenea, furtuni foarte puternice pe coasta mexicană de la Oceanul Pacific, afectând statele Nayarit, Jalisco, Colima şi Michoacan, a precizat Serviciul de Meteorologie din Mexic.

Citește și : Mike Pompeo: Un summit Trump-Kim va avea loc după luna octombrie

Tags: mexicNHCOceanul PacificRosauragan
Categorii: Știrile zilei