Uraganul Roslyn a făcut ravagii în Mexic! Doi oameni au murit!

Publicat:

Furtuna tropicală Roslyn, care a atins duminică uscatul în nord-vestul Mexicului cu intensitatea unui uragan de categoria 3, a provocat moartea a cel puţin două persoane şi a avariat case şi drumuri, înaintea unei probabile disipări în cursul serii, informează AFP, potrivit agerpres.

“Am constatat că o persoană a murit în Rosamorada”, a declarat Jorge Benito Rodriguez, un responsabil din statul mexican Nayarit, la televiziunea publică.


Citeşte şi: Coreea de Sud: Focuri de avertizare după o presupusă incursiune a unei nave nord-coreene – Black News

Departamentul pentru protecţia cetăţenilor şi de pompieri a anunţat ulterior că un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit în urma prăbuşirii unei structuri grele în locuinţa sa de pe insula Mexcaltitán.

Luni, la ora 00:00 GMT, Roslyn se afla la 95 km de oraşul Torreon, în nordul ţării, însoţit de vânturi cu o viteză de 55 km/h. Se aşteaptă ca acesta să se disipeze în cursul serii, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Foto: (c) Hugo Cervantes/REUTERS


Roslyn a crescut în intensitate în câteva ore, vineri, transformându-se într-un uragan de categoria 4, ceea ce a pus în alertă autorităţile şi locuitorii din statele Nayarit şi Jalisco.

Un uragan care depăşeşte categoria 3 pe scara Saffir-Simpson (din 5) este considerat un eveniment “major”, potenţial catastrofal. Acesta a fost primul uragan care a atins o astfel de intensitate în Oceanul Pacific în acest sezon.

Uraganul a atins uscatul în jurul orei 11:20 GMT în apropiere de Santa Cruz (statul Nayarit), unde trăiesc 1.200 de persoane, în principal de pe urma pescuitului şi agriculturii.

Pagube materiale, câteva inundaţii, căderi de copaci şi alunecări de teren au fost raportate de autorităţile de protecţie civilă din statele Nayarit şi Jalisco (vest), cele mai afectate de uragan.

Foto: (c) Christian Garcia/REUTERS


Oraşul-staţiune Puerto Vallarta (statul Jalisco), cu circa 220.000 de locuitori şi unul dintre cele mai mari oraşe din zona afectată de uragan, a început să contabilizeze pagubele.

La Sayulita, în Nayarit, unele zone au fost afectate de ieşirea din matcă a unui pârâu, care a inundat case.

Peste 1.000 de persoane din zonele afectate şi-au părăsit locuinţele găsindu-şi refugiu în adăposturi sau în casele rudelor, în timp ce activităţile comerciale au fost suspendate la sfârşitul după-amiezii.

Citeşte şi: O mini-tornadă s-a produs într-o localitate din nordul Franţei – Black News

Cicloni tropicali lovesc Mexicul în fiecare an pe coastele sale pacifică şi atlantică, de obicei între lunile mai şi noiembrie.

La sfârşitul lunii mai, Agatha, prima furtună a sezonului din Oceanul Pacific, a lovit coastele statului sudic Oaxaca, unde ploile abundente din oraşele montane au ucis 11 persoane. În octombrie 1997, uraganul Paulina, de categoria 4, a devastat coasta pacifică a Mexicului, lăsând în urma sa 200 de morţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.