X

Uraganul Sally a atins uscatul în dreptul statului Alabama

Uraganul Sally, de categoria a 2-a, a atins miercuri uscatul în dreptul localităţii Gulf Shores (Alabama) cu vânturi susţinute de până la 165 de kilometri pe oră şi valuri de peste 2 metri care au produs inundaţii pe coasta de nord a Golfului Mexic, relatează EFE, potrivit agerpres.

Sally, care în ultimele zile a staţionat în apropiere de coasta Louisianei, s-a îndreptat spre nord-nord-est însoţit de vânturi care s-au înteţit în cursul nopţii de marţi lovind statul Alabama în jurul orei locale 06:00 (10:00 GMT).

Citește și : Fumul degajat de incendiile din SUA trece Atlanticul şi ajunge în Europa

Este primul uragan care atinge uscatul în acest stat din sudul SUA din 2004 şi, potrivit primelor informaţii, în zonă au căzut precipitaţii abundente, iar vântul a doborât copaci şi a smuls mai multe cornişe ale caselor. Până la această oră, nu au fost raportate victime.

Întreruperi ale curentului electric au fost semnalate înainte de impact şi au fost afectaţi, potrivit portalului PowerOutage.com, peste 217.000 de clienţi din Florida, aproape 275.000 din Alabama şi aproximativ 9.700 din Mississippi.

Încă înainte ca Sally să atingă uscatul, Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA a avertizat asupra riscului producerii de inundaţii subite şi catastrofale pe o regiune cuprinsă între vestul capitalei Floridei, Tallahasse, şi până în golful localităţii Mobile, din Alabama.

Există de asemenea posibilitatea deversării unor râuri ce pot produce inundaţii moderate sau majore.

Autorităţile locale din sud au îndemnat locuitorii din regiunile joase să se adăpostească de vântul puternic şi precipitaţiile abundente.

Citește și : Polonia vrea să interzică creşterea animalelor pentru blană. Sute de fermieri au ieşit în stradă!

Porturile, centrele de învăţământ şi sediile comerciale situate de-a lungul zonei de coastă au fost închise.

Companiile energetice au suspendat peste un sfert din activitatea de producţie de petrol şi gaze din larg, în Golful Mexic, iar unele rafinării şi-au sistat sau redus operaţiunile.

Tags: AlabamamexicMississippiSally
Categorii: Știrile zilei