Uraganul Willa a lovit cu putere coasta mexicană a Pacificului – FOTO/VIDEO

Publicat:

Rafalele de vânt care însoţesc uraganul Willa au slăbit din intensitate după ce furtuna a înaintat miercuri dimineaţa în regiunile de pe coasta mexicană a Pacificului unde a cauzat pene de curent şi a doborât mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate, dar nu a provocat nicio victimă, conform unui oficial citat de Reuters, potrivit agerpres.

Uraganul Willa, de categoria a 3-a din 5 pe scara Saffir-Simpson, a atins zona de uscat marţi seară, în apropierea localităţii Isla del Bosque din statul nord-vestic Sinaloa, fiind însoţit de vânt cu viteze de 195 de kilometri la oră şi de ploi torenţiale care s-au abătut asupra clădirilor de pe coastă şi din staţiunile din care mii de persoane au fost evacuate.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

”Populaţia s-a adăpostit la timp, iar acesta este rezultatul”, a declarat Luis Felipe Puente, directorul Agenţiei de protecţie civilă care a adăugat că circulaţia rutieră va fi redeschisă miercuri.

”Curând ar trebui să slăbească rapid din intensitate”, a indicat marţi seară Centrul naţional pentru uragane (NHC) în timp ce ochiul furtunii înainta către capitala statului Durango.

Furtuna a fost unul dintre cele mai puternice uragane care au lovit în ultimii ani Mexicul înaintând dinspre Oceanul Pacific.

”A fost foarte puternică”, a declarat Cecilia Crespo, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Escuinapa, o aşezare situată pe coastă, în apropierea de zona în care uraganul a atins zona de uscat.

”A doborât copaci, stâlpi de iluminat, pereţi”, a spus ea prin telefon adăugând că ”furnizarea energiei electrice este întreruptă”.

Furtuna a lovit Mexicul la circa 80 kilometri sud de Mazatlan, o importantă staţiune turistică din Sinaloa.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi

Willa a a fost inclus anterior în categoria 4 şi a atins luni nivelul maxim, 5, fiind însoţit de rafale de vânt cu viteze de aproape 260 de kilometri la oră, precizează Reuters.

Fenomenul meteorologic a slăbit din intensitate pe măsură ce a avansat spre uscat însă, la oră la mai bine de o oră după ce a lovit coasta, continua să fie însoţit de vânt ce sufla cu intensitate de 185 de kilometri.

Într-un interviu acordat prin telefon, Jose Garcia, un alt locuitor din zona cel mai intens afectată, a declarat că s-a refugiat împreună cu alte persoane într-un hotel din Escuinapa unde aşteaptă trecerea uraganului şi de unde se pot auzi zgomotele produse de clădirile zdruncinate de furtună. ”Oamenii sunt foarte alarmaţi”, a spus bărbatul în vârstă de 60 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.