URGIE în paradisul Greciei: Doi turiști români AU MURIT! – VIDEO

Publicat:

UPDATE: Cel puţin şapte persoane au murit, între care doi copii, şi aproape o sută au fost rănite în urma unei furtuni însoţită de vânturi puternice şi ploi care a afectat miercuri noapte peninsula greacă Halkidiki, din nordul Greciei relatează joi EFE, potrivit agerpres.

Au fost suficiente 15 minute pentru ca această zonă de coastă, o destinaţie turistică preferată de greci şi de străini, să-şi schimbe brusc peisajul. Rafale de vânt care au atins 300 de kilometri pe oră, însoţite de ploi torenţiale şi grindină au smuls acoperişuri şi au doborât stâlpi de electricitate şi copaci.


Citește și: Iranul a încercat să intercepteze un petrolier britanic în Golful Persic

Potrivit ministrului pentru protecţie civilă, Mihalis Hrisohoidis, persoanele decedate sunt turişti aflaţi în vacanţă în această zonă. Două victime sunt de naţionalitate rusă, doi sunt cehi iar alţi doi sunt români. Între timp a apărut un corp neînsufleţit pe plaja din Sozopolis, care încă nu a fost identificat.

Cei doi ruşi sunt un bărbat în vârstă de 39 de ani şi fiul său, decedaţi în urma prăbuşirii unui copac lângă un hotel din localitatea Nea Potidea. Cei doi români sunt o femeie şi un băiat de 8 ani, care şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prăbuşit din cauza fenomenelor meteo extreme.

Furtuna a provocat moartea şi a unui cuplu de cehi în vârstă după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau. În rulotă se aflau de asemenea fiul şi nepotul celor doi care au reuşit să se salveze.

Citeşte şi: Ca să evite o altă criză de tremurat, Angela Merkel ÎNCALCĂ protocolul! Cancelarul german NU s-a ridicat nici la intonarea imnurilor de stat

De asemenea, un pescar este dat dispărut de miercuri după-amiază. Bărbatul în vârstă de 62 de ani a ieşit pe mare cu barca la ora locală 19:30, iar de atunci nu se mai ştie nimic de el.

Potrivit lui Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului, au fost rănite în total 108 persoane, iar 23 sunt în continuare spitalizate, dintre care 5 sunt minori. O femeie se află în stare critică.

Furtuna care a afectat centrul, vestul şi nordul Greciei a provocat pagube mari mai ales în urma prăbuşirii copacilor şi răsturnării vehiculelor, dar şi clădirilor fiind avariate multe acoperişuri sau grilaje de la balcoane.

A provocat multe pagube şi sectorului agricol. Hristos Voryiadis, preşedintele Asociaţiei Agricole din Imathia (în apropiere de Salonic), a informat agenţia de ştiri AMNA, despre “distrugerea totală” a culturilor de piersici şi de nectarine.

Citeşte şi: Poliţia germană ‘ia la puricat’ mafia arabă din Berlin

“Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva”, a declarat şi Athansios Kaltsas, directorul Centrului Medical din Nea Mudania, unde au fost transferate multe din persoanele rănite. “S-a întâmplat dintr-odată, atât de brusc”, a declarat el pentru OPEN TV.

Brigada de pompieri a primit peste 600 de apeluri miercuri noapte în zona afectată.

În două dinte cele trei “degete” care formează peninsula Halkidiki, în care se află şi Muntele Athos, s-au produs întreruperi ale curentului electric în urma prăbuşirii stâlpilor de electricitate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a subliniat că în unele zone curentul a revenit şi speră ca în cursul zilei de joi să fie restabilit în 70 % din zona afectată. Totuşi recuperarea totală nu va fi posibilă înainte de sâmbătă.

Autorităţile regionale au declarat stare de urgenţă pentru zonele afectate.

Ştire iniţială: Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină) care au afectat miercuri seara nordul Greciei, informează Reuters, potrivit agerpres.

Doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, care se bucură de popularitate în rândul turiştilor, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

Citește și: Iranul a încercat să intercepteze un petrolier britanic în Golful Persic

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, potrivit autorităţilor.

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

Citește și : SUA şi Marea Britanie au o legătură care este mai presus de orice individ (Departamentul de Stat)

“Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. “A fost dintr-odată, atât de brusc”.

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca “extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului.


URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.