Următorul echipaj care va decola spre ISS a ajuns la Cosmodromul Baikonur

Publicat:

Următorul echipaj de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), printre care se numără doi turişti spaţiali japonezi, a sosit vineri la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan, înainte de decolarea către laboratorul spaţial, programată în decembrie, a anunţat Agenţia Spaţială Rusă (Roscosmos), informează AFP, potrivit agerpres.  

Cosmonautul rus Alexander Misurkin, miliardarul japonez Yusaki Maezawa şi asistentul său Yozo Hirano, care au părăsit în cursul dimineţii Centrul de pregătire pentru cosmonauţi de lângă Moscova, se vor antrena “intens” timp de două săptămâni şi jumătate la Baikonur unde vor fi supuşi şi unor teste medicale, potrivit unui comunicat emis de Roscosmos.


Citește și : Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva a fost primit premierul spaniol

Sâmbătă, ei se vor îmbarca pentru prima dată în nava spaţială Soyuz, care urmează să-i transporte la ISS la începutul lunii decembrie, şi vor testa sistemele de bord, potrivit aceleiaşi surse.

Lansarea navei spaţiale Soyuz este programată pentru 8 decembrie de la Cosmodromul Baikonur, în stepele kazahe.

Această decolare marchează revenirea Rusiei în domeniul turismului spaţial, în cursa din acest sector în care sunt implicaţi, pe lângă Moscova, miliardarii Elon Musk, Richard Branson şi Jeff Bezos.

Călătoria lui Yusaki Maezawa, organizată de Roscosmos împreună cu partenerul american Space Adventure, implică o şedere de 12 zile la bordul ISS.

La mijlocul lunii octombrie, Maezawa le-a declarat reporterilor că avea o “listă cu aproape 100 de sarcini” pe care intenţionează să le ducă la îndeplinire la bordul staţiei, inclusiv dorinţa de a juca badminton în spaţiu.

Excentricul miliardar japonez, care a făcut avere în lumea modei online, mai are în derulare un alt proiect, care prevede găsirea a opt doritori care să-l însoţească într-o călătorie spaţială spre Lună, programată pentru 2023 cu SpaceX, compania lui Elon Musk.

Cosmonautul rus care îl va însoţi pe Maezawa şi pe asistentul acestuia va fi comandantul misiunii, însă, întrucât capsula poate găzdui doar trei persoane, nu va avea un inginer.

Citește și : Zeci de pasageri au profitat de escala făcută la Barcelona pentru a cere AZIL în Spania

Reluarea de către Roscosmos a expediţiilor turistice către ISS are loc în contextul în care, în 2020, Rusia şi-a pierdut monopolul asupra zborurilor cu echipaj uman, în faţa succesului SpaceX, pierzând totodată şi o parte din avantajele financiare reprezentate de locurile cumpărate de agenţiile spaţiale americană şi europeană

Roscosmos şi Space Adventures au colaborat anterior între 2001 şi 2009 şi au trimis antreprenori bogaţi în spaţiu de opt ori. Cel mai recent a fost fondatorul Cirque du Soleil, canadianul Guy Laliberté.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.