Urşii înfometaţi seamănă teroarea în Extremul Orient rus

Publicat:

Urşi bruni înfometaţi şi agresivi seamănă teroarea în regiunea Sahalin din Extremul Orient rus, unde ajung în apropierea satelor în căutarea hranei şi au ucis deja două persoane, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

În total, 83 de urşi au fost ucişi din ianuarie pe insula Sahalin, adică de aproape trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat autorităţile regionale.


În septembrie, un vânător şi un pescar au fost omorâţi de urşi, a declarat săptămâna trecută responsabilul departamentului local al Ministerului Pădurilor şi Pescuitului, Serghei Prohorenko.

“Asta nu s-a mai întâmplat înainte”, a declarat pentru AFP un pădurar local sub acoperirea anonimatului.

“Nu există suficient peşte, fructe şi nuci”, principala hrană a urşilor bruni, a explicat el, denunţând în special pescuitul excesiv de somon în regiune.

Carnasierele atacă şi vitele, dar devastează şi grădinile de legume, o familie descoperind la sfârşitul lui septembrie un urs care scotea cartofii din pământ pentru a-i mânca, scriu media locale.

“În această perioadă a anului, urşii seamănă cu nişte bule de grăsime, dar aceste animale nu sunt grase de loc”, şi-a exprimat el îngrijorarea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autoritatea Aeronautică Civilă: Solicitările pentru operațiunile fără pilot pot fi depuse online

Autoritatea Aeronautică Civilă: Solicitările pentru operațiunile fără pilot pot fi depuse online Solicitările pentru operațiunile fără pilot (UA) pot fi depuse online, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă. Este...

Avertizare hidrologică de Cod galben: Nivelul apelor din râuri, în scădere

Avertizare hidrologică de Cod galben: Nivelul apelor din râuri, în scădere Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o avertizare hidrologică de Cod galben. Intervalul...

Programul Național ‘Satul European’: Peste 7000 de locuitori din două sate din nordul țării au acces la apă potabilă

Programul Național 'Satul European': Peste 7000 de locuitori ai satelor Sângereii Noi au acces la apă potabilă Peste 7000 de locuitori ai satelor Sângereii Noi,...

Water Day – Marea bălăceală în Parcul ‘La Izvor’ din Chişinău

Water Day - Marea bălăceală în Parcul 'La Izvor' din Chişinău Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.