X

Urşii înfometaţi seamănă teroarea în Extremul Orient rus

Urşi bruni înfometaţi şi agresivi seamănă teroarea în regiunea Sahalin din Extremul Orient rus, unde ajung în apropierea satelor în căutarea hranei şi au ucis deja două persoane, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

În total, 83 de urşi au fost ucişi din ianuarie pe insula Sahalin, adică de aproape trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat autorităţile regionale.

În septembrie, un vânător şi un pescar au fost omorâţi de urşi, a declarat săptămâna trecută responsabilul departamentului local al Ministerului Pădurilor şi Pescuitului, Serghei Prohorenko.

“Asta nu s-a mai întâmplat înainte”, a declarat pentru AFP un pădurar local sub acoperirea anonimatului.

“Nu există suficient peşte, fructe şi nuci”, principala hrană a urşilor bruni, a explicat el, denunţând în special pescuitul excesiv de somon în regiune.

Carnasierele atacă şi vitele, dar devastează şi grădinile de legume, o familie descoperind la sfârşitul lui septembrie un urs care scotea cartofii din pământ pentru a-i mânca, scriu media locale.

“În această perioadă a anului, urşii seamănă cu nişte bule de grăsime, dar aceste animale nu sunt grase de loc”, şi-a exprimat el îngrijorarea.

Tags: bule de grasimeExtremul Orient rusfructehrananucipescuitul excesiv de somonpesteSahalinSerghei Prohorenkoursiursii bruni
Categorii: DiasporaSocial