Ursula von der Leyen cere, la Forumul Economic de la Davos, iniţierea unui dialog cu Rusia pe tema crizei alimentare

Publicat:

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut marţi, la Forumul Economic de la Davos, iniţierea unui dialog cu Rusia pentru reluarea exporturilor de grâu din Ucraina şi evitarea agravării crizei alimentare pe plan internaţional , informează mediafax.

Ursula von der Leyen a denunţat blocada impusă de Forţele Navale ruse asupra porturilor ucrainene de la Marea Azov şi Marea Neagră.


Citește și : Volodimir Zelenski intră în topul celor mai influente personalităţi din lume

“În Ucraina ocupată de Rusia, armata Kremlinului confiscă cerealele şi utilajele agricole”, a afirmat Ursula von der Leyen în discursul rostit marţi la Forumul Economic de la Davos, acuzând Moscova că utilizează alimentele şi energia ca arme.

“Rusia utilizează alimentele pentru a exercita presiuni, pentru a face demonstraţie de forţă. Trebuie să încercăm să negociem cu Rusia pentru a obţine posibilitatea reluării exporturilor de grâu din Ucraina”, a subliniat Ursula von der Leyen, potrivit publicaţiei Der Spiegel.

Citește și : Dmitri Rogozin propune denumiri ruseşti pentru insulele Kurile

Numeroase ţări din Africa şi Orientul Mijlociu sunt dependente de cerealele din Ucraina şi riscă să fie afectate grav de blocada navală impusă de Rusia.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută că este dispusă la redeschiderea porturilor ucrainene dacă naţiunile occidentale anulează sancţiunile impuse exporturilor ruse. “Principala cauză a crizei alimentare sunt sancţiunile impuse de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, care limitează libertatea desfăşurării activităţilor comerciale, mai ales în cazul produselor alimentare, inclusiv în cazul grâului. Prin urmare, dacă partenerii noştri vor o soluţie, este necesar să rezolve şi problemele asociate restricţionării prin sancţiuni a exporturilor ruse”, a declarat joia trecută Andrei Rudenko, adjunct al ministrului rus de Externe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.