Ursula von der Leyen critică Israelul: ‘Nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâşia Gaza’

Publicat:

Ursula von der Leyen critică Israelul: ‘Nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâşia Gaza’

Israelul trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt situaţiei disperate a civililor aflaţi în Fâşia Gaza, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul german de televiziune ZDF, informează DPA, potrivit stiripesurse.ro.

Israelul doar îşi îndeplineşte datoria de a avea grijă de oameni într-o ”măsură limitată” şi trebuie să facă mai mult pentru a proteja vieţile civililor, a spus ea.


Citeşte şi: Lista câştigătorilor celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar – Stiripesurse.md

Dată fiind situaţia din Gaza, coridorul maritim umanitar al UE dinspre Cipru către Gaza este absolut necesar pentru că ”ne confruntăm în prezent cu o catastrofă umanitară”, a accentuat Ursula von der Leyen, care a precizat că operaţiunea maritimă a fost convenită cu Israelul.

Ursula von der Leyen critică Israelul: ‘Nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâşia Gaza’

”Elementul decisiv este acela că israelienii pot inspecta bunurile pe partea cipriotă şi pot realiza controlul de securitate”, a explicat Von der Leyen.

Războiul din Gaza a fost declanşat de atacul terorist comis pe 7 octombrie anul trecut de mişcarea palestiniană Hamas contra Israelului. În acel atac au fost ucişi circa 1.200 de israelieni, aproximativ alţi 240 fiind răpiţi şi duşi în Fâşia Gaza.

Israelul a răspuns cu bombardamente masive şi o ofensivă terestră de amploare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlat de Hamas, cel puţin 31.000 de palestinieni şi-au pierdut viaţa de la începerea războiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.