Ursula von der Leyen pleacă de la Berlin cu onoruri militare – VIDEO

Publicat:

Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a ales piesa ”Wind of change” a trupei Scorpions, o baladă emblematică a Căderii Zidului Berlinului, la ceremonia oficială de plecare de la Berlin, relatează AFP, conform news.ro.

Cântecul acestei trupe din Hanovra, în nordul Germaniei, a fost interpretat de fanfara armatei germane în cadrul unei ceremonii cu onoruri militare, joi, la care a asistat cancelarul Angela Merkel.


Citește și: Coreea de Nord a tras în mare alte ‘proiectile neidentificate’ și respinge orice negociere cu Seulul

Această ceremonie, cea mai prestigioasă a armatei, este organizată în mod tradiţional la plecarea din funcţie a şefilor de stat şi cancelarilor.

Invitatul de onoare poate cere câteva piese muzicale, la alegere, fanfarei Bundeswehr.

”Wind of change” (”Vântul schimbării”) a devenit imnul păcii, după Căderea Zidului Berlinului, în 1989, de la care Germania se pregăteşte să sărbătorească în această toamnă 30 de ani.

Ursula von der Leyen, care i-a predat ştafeta la Ministerul Apărării protejatei cancelarului Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), ”nu a ales cântecul pentru că este un succes mondial al unui grup care provine din regiunea Hanovra, ca ea”, a apreciat cântăreţul trupei Klaus Meine, într-un interviu acordat joi agenţiei DPA.

”Cântecul are o semnificaţie mai profundă, în special cu privire la noua sa funcţie la şefia Comisiei Europene”, a apreciat el.

Citește și: Norvegia NU mai finanțează blocarea defrișărilor din Brazilia

”Visul păcii continuă să trăiască din generaţie în generaţie”, apreciază el.

Von der Leyen, vizibil emoţionată, a vrut să asculte ”Oda bucuriei”, Simfonia a IX-a a lui Beethoven, imnul european, şi ”Ave verum” de Mozart.

Predecesorul său, Thomas de Maizières, a surprins, la rândul său, alegând ”Live is Life”, un cântec al trupei pop austriece Opus, la ceremonia plecării sale. Înaintea sa, Karl-Theodor zu Guttenberg, nevoit să demisioneze din cauză că şi-a plagiat teza de doctorat, a ales piesa clasică de rock ”Smoke on the Water” a Deep Purple.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.