Ursula von der Leyen promite sprijin Uniunii Africane pentru soluţionarea conflictelor

Publicat:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi sprijin Uniunii Africane (UA) pentru a rezolva conflictele de pe continent, inclusiv pe cel din Libia, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

“Ne aveţi de partea voastră, deoarece este un lucru de maximă importanţă pentru dezvoltarea acestui continent”, a afirmat şefa CE în timpul unei vizite la sediul UA de la Addis Abeba.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Războiul din Libia a fost un bun exemplu despre cât de bine pot colabora UE şi UA în găsirea unor rezolvări la conflicte, a mai spus Ursula von der Leyen, adăugând că Libia a fost de asemenea un exemplu despre cât de dificil este să implementezi aceste soluţii.

Ursula von der Leyen, care s-a deplasat în Etiopia cu o delegaţie de 20 de membri, printre care şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, a făcut aceste comentarii ca răspuns la un avertisment al UA că războiul civil în desfăşurare în Libia, care a început în 2001 după căderea liderului Muammar Gaddafi, ar putea destabiliza Africa.

Conflictul a dus la un aflux de insurgenţi şi arme în regiunea Sahel, potrivit preşedintelui Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

“Regiunea este sub un mare risc”, a afirmat Mahamat, cu referire la numeroasele grupuri teroriste şi rebele islamiste active în zonă.

În cadrul vizitei la UA, Ursula von der Leyen ar urma să discute de asemenea despre securitate, migraţie şi digitalizare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.