Ursula von der Leyen: UE va deschide un coridor aerian umanitar către Fâşia Gaza prin Egipt

Publicat:

Europa va deschide un coridor aerian umanitar către Fâşia Gaza, a anunţat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declarând că palestinienii din Gaza “nu pot plăti preţul barbariei Hamas”, relatează AFP.

“Palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar”, aşa că “deschidem un coridor umanitar prin Egipt. Primele două zboruri vor pleca săptămâna aceasta şi vor aduce materiale umanitare în Gaza”, a precizat preşedinta Comisiei Europene la Tirana, în Albania.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Cu câteva ore mai devreme, OMS a avertizat că, fără ajutor, o “adevărată catastrofă” va avea loc în 24 de ore în Gaza, aflată sub asediu de la atacul sângeros al Hamas împotriva Israelului.

Din 7 octombrie, un milion de palestinieni disperaţi şi-au căutat refugiu în sudul Fâşiei Gaza, prinşi în acest mic teritoriu sub controlul Hamas, izolaţi de lume de zece zile.

“Nu poate exista nicio justificare pentru actul terorist al Hamas”, a subliniat Ursula Von der Leyen, “pentru masacrarea brutală a 1.400 de persoane în Israel. În faţa acestei orori, Israelul are dreptul să se apere, în conformitate cu dreptul umanitar şi internaţional”, a menţionat responsabilul UE.

“Şi chiar acum, palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar. Ei nu pot plăti preţul pentru barbaria Hamas”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Peste 1.400 de oameni au murit în Israel de la începutul războiului, majoritatea civili ucişi în ziua atacului. Hamas a luat, de asemenea, 199 de ostatici, potrivit Israelului.

În ripostele Israelului au fost ucise cel puţin 2.750 de persoane în Gaza, majoritatea civili palestinieni, între care sute de copii, potrivit autorităţilor locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.