X

Ursula von der Leyen va organiza o nouă conferinţă a donatorilor pentru finanţarea unui vaccin anti-coronavirus

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va organiza o nouă conferinţă a donatorilor luna viitoare pentru a strânge fonduri pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat ea joi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Prima conferinţă care a avut loc pe 4 mai a permis adunarea a 7,4 miliarde de euro pentru a finanţa cercetarea pentru descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19. Această a doua conferinţă va avea loc pe 27 iunie şi va fi precedată de o campanie în toată luna iunie, căreia i se vor alătura personalităţi şi staruri.

Citește și : Guvernul de la Roma respinge ideea unor ‘paşapoarte de sănătate’

“Trebuie să dezvoltăm un vaccin şi să-l distribuim în lumea întreagă cât de rapid posibil”, a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj video, subliniind că circa 40 de ţări au donat deja fonduri pentru acest vaccin.

“Trebuie să accelerăm cercetarea şi dezvoltarea unui vaccin. Asta durează în general până la zece ani dar nu putem aştepta atât de mult”, a adăugat şefa executivului comunitar.

SUA, la fel ca şi Rusia şi India, au fost marii absenţi de la conferinţa din mai.

În jur de 15 ţări şi-au confirmat deja participarea la această nouă campanie de donaţii, printre care Franţa, Austria, Canada, Germania, Mexic, Arabia Saudită sau Regatul Unit.

Actorul australian Hugh Jackman şi cântăreaţa americană Miley Cyrus au susţinut joi apelul la mobilizare al preşedintei Comisiei Europene.

Citește și : Tentaculele mafiei italiene s-au lipit de peste 100 de milioane de euro din bani europeni

Cântăreaţa Madonna, Bill şi Melinda Gates au participat la ultima conferinţă a donatorilor organizată de Ursula von der Leyen.

“Această pandemie a afectat lumea întreagă, trebuie să ne asigurăm că oricine, peste tot, dispune de soluţii pentru a-i face faţă”, a declarat cântăreaţa.

Tags: covid-19IndiarusiaSUAUrsula Von Der Leyen
Categorii: Diaspora