Uruguay:C andidatul de stânga Daniel Martinez îşi recunoaşte înfrângerea în alegerile prezidenţiale

Publicat:

Candidatul partidului de stânga la putere în Uruguay, Daniel Martinez, şi-a recunoscut joi pe Twitter înfrângerea în faţa celui de centru-dreapta, Luis Lacalle Pou, în cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale care a avut loc duminică, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Îl salutăm pe preşedintele ales Luis Lacalle Pou, cu care mă voi întâlni mâine”, a postat Martinez.


Citește și : Noul buget al OIAC a fost aprobat, în pofida eforturilor Rusiei

“Vom continua să apărăm, mai mult ca niciodată, democraţia”, a adăugat el într-un al doilea mesaj.

Duminică seară, la sfârşitul numărătorii, diferenţa de circa 30.000 de voturi între Luis Lacalle Pou şi Daniel Martinez era mai mică decât numărul buletinelor care erau supuse verificării.

Autoritatea electorală a anunţat deci că va aştepta o a doua numărătoare, pe care o realizează cu prilejul fiecărei runde de alegeri, înainte de a anunţa un învingător.

Rezultatul oficial urmează să fie făcut public “până vineri”, a declarat pentru AFP preşedintele instituţiei, José Arocena.

Luis Lacalle Pou, de 46 de ani şi moştenitorul unei dinastii politice uruguayene, a obţinut 1,168 milioane de voturi (48,71%), iar Daniel Martinez, fost primar al Montevideo în vârstă de 62 de ani şi reprezentant al partidului la putere, Frente Amplio, a beneficiat de 1,139 milioane de voturi (47,51%).

Citește și : La două zile după seismul din Albania, un bărbat a fost scos în viaţă de sub dărâmături

În caz de confirmare a victoriei lui Luis Lacalle Pou, din partea Partidului Naţional, acest avocat va fi primul politician de dreapta la preşedinţia Uruguayului după 15 ani de supremaţie a stângii.

Noul preşedinte îşi va începe mandatul de cinci ani pe 1 martie anul viitor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o ‘călătorie’ muzeală

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o 'călătorie' muzeală Ţinute, instrumente muzicale şi alte obiecte împrumutate de muziciana americană Taylor Swift...

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană Muzicianul şi creatorul de modă american Pharrell Williams va purta flacăra olimpică, vineri, în regiunea pariziană,...

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți Pe 25 iulie curent, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Bălți, Institutul...

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.